Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Άνοιγμα στην Κύπρο για τον ιαματικό τουρισμό




Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού
Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κοσμική ταβέρνα Θερμαϊς στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. 
Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου παραβρέθηκε και ο κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών) Γρηγόριος Ζαρωτιάδης, στα πλαίσια της διεύρυνσης των δράσεων του συλλόγου και της συνεργασίας του με θεσμικούς και επιστημονικούς φορείς για την υλοποίησης δράσεων κοινού ενδιαφέροντός.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την επίσκεψη στην λουτρόπολη των Ελευθερών και στα λασπόλουτρα των Κρηνίδων της Καβάλας, το 4ο πανελλήνιο συνέδριο ιαματικής ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα και το συνέδριο τουρισμού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Εξέφρασε, επίσης, τη θλίψη του Πανελλήνιου Συλλόγου για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε γνωστή επιχείρηση των Λουτρών Αγκίστρου και τη συμπαράσταση του για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Αναλύθηκε, ακόμη η επαφή του Πανελλήνιου Συλλόγου με το προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και την συνεργασία για την προσέλκυση Κυπρίων τουριστών στις ελληνικές λουτροπόλεις. Καθώς και η πρόταση από τοπικούς παράγοντες των λουτρών του Παρανεστίου της Δράμας για την ανάδειξη της εγκατάλειψης της λουτρόπολης της περιοχής, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της.
Ευχάριστη νότα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου αποτέλεσε η ανάλυση των δεδομένων της ανακοίνωσης του δήμου Βόλβης για τη συμφωνία της με ξενοδοχειακή επιχείρηση για την υλοποίηση μεγάλης επένδυσης σε δημοτική έκταση 57 στρεμμάτων στην περιοχή της Ασπροβάλτας για την κατασκευή θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα και ξενοδοχείου 5 αστέρων. Το στοιχείο που ικανοποίησε ήταν η ανακοίνωση του εκπροσώπου των επενδυτών για συνδυασμό των λουτρών της Νέας Απολλωνίας με τις τουριστικές υπηρεσίες στις ακτές του Στρυμονικού κόλπου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου ανέλυσε, τέλος, την πανελλαδική έρευνα κοινού για τα Ιαματικά Λουτρά που έγινε το 2018 από την  Palmos Analysis, για τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και παρουσιάστηκε στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για τα δεδομένα στον ιαματικό τουρισμό.


Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.


Για το Γραφείο Τύπου
Αχιλλέας Μεταλούλης
Τηλ. επικ. 6944440224
axmetaloulis@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)