Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Τι θέλει να πει ο ποιητής;




Κατέπληξε τους πάντες ο Χρήστος Παπαδόπουλος
στη παρέλαση της Αριδαίας . Φορώντας κατακόκκινο φουλάρι, κάποια στιγμή πλησίασε στην εξέδρα των επισήμων και έδωσε στην Κατερίνα Παπακώστα την εικονιζόμενη φωτοτυπία .
Η υφυπουργός την έβαλε στην τσάντα της για να την μελετήσει καλύτερα. Με την ενέργειά του όμως μπέρδεψε φίλους και μη φίλους. Τι ήθελε να υπονοήσει; Ότι στην περιοχή , σύμφωνα με το έγγραφο του  1898, όπου αναγράφεται το χωριό Πρόμαχοι ως Βαχοβο , στην παλιά του ονομασία , οι κάτοικοι δεν ήξεραν ελληνικά  και τους μάθαιναν  ή ότι  ήξεραν Ελληνικά και όλα ήταν Ελληνικά; Χρήστο η διευκρίνιση έστω  και κατόπιν εορτής δεκτή.

2 σχόλια:

  1. Δε σου άρεσε σλαβοτουρκε ότι υπήρχε ελληνικό σχολείο στο Μπαχοβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τοτε η αρχιεπισκοπή Μογλενών κ Φλωρίνης ανήκε στην αντιστοιχη της Οχρίδας. Ομως για τον 8:33, που βρισκει το κακό οτι οι ιθαγενείς του Μπαχόβου μάθαιναν μία ξένη γλώσσα και άλλη απο την μητρική τους. Οσο για το σλαβότουρκε, είναι και αυτό μιά πραγματικότητα στην ομογενοποίηση που για 25 αιώνες συνέβαινε και θα εξακολουθησει να συμβαίνει στην βαλκανική. Μαζί με το σλαβοτουρκο, εχουμε τον τουρκαλβανό, τον τουρκοελληνα, τον βουλγαροελληνα, τον γυφτοελληνα, τον τσιγγανοελληνα, τον ρουμανοελληνα, τον σερβοελληνα κλπ κλπ, η μεγαλυτερη ομως πλειοψηφία ισως και 60% ειναι οι αλβανοελληνες που απο το 1992 και μετά πηραν αυξηση 30%

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)