Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Όμηρος της αλαζονείας του και του Χ. Μπάτση ο Μπίνος


ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΘΟΔΟΤΟΥ  ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


 Τις κινήσεις του Χρήστου Μπάτση περιμένει ο απερχόμενος Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος , προκειμένου να καθορίσει την στάση του  για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τα μηνύματα που παίρνει καθημερινά είναι ότι σε μία πιθανή κάθοδο του Χρήστου Μπάτση ως υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας , είναι βέβαιο ότι ο ίδιος  δεν θα μπορέσει να συγκροτήσει ούτε  συνδυασμό για τα μάτια του κόσμου. Κάποιες εισηγήσεις που είχε από συνεργάτες του   να εξαγγείλει την κάθοδό του από τώρα για να προλάβει τον Χρήστο Μπάτση τις απέρριψε , διότι πιστεύει ότι η κατάσταση θα ΄ ήταν χειρότερη . Θα γινότανε περισσότερο ρεζίλι σε μια προοπτική να εξαγγείλει κάθοδο  και να μην μπορέσει να κάνει συνδυασμό που είναι και το πιθανότερο. Για τον λόγο αυτό δεν εξαγγέλλει τίποτα , θεωρώντας ότι η επανακάθοδος ενός εν ενεργεία δημάρχου , θεωρείται δεδομένη.
Στην ουσία όμως είναι βέβαιο ότι αναζητά «ηρωική» έξοδο καθώς   διαπιστώνει ότι  η πανωλεθρία είναι πλέον προ των πυλών. Οι τελευταίες εμφανίσεις του σε χορούς και πανηγύρια και η αγωνία του να « προβάλλει» το ανύπαρκτο έργο του είναι εμφανής και τον οδηγεί από γκάφα σε γκάφα. Επιστρατεύει κάθε  παλαιομοδίτικο μέσο , και νοοτροπία   για να πείσει τον κόσμο, αλλά μάλλον  ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να παρηγορήσει. . Ούτε οι φανατικοί αυλοκόλακες  είναι σε θέση να τον εμψυχώσουν.
Άλλωστε οι μόνοι που του έχουν απομείνει είναι οι μισοί από αυτούς. Οι άλλοι αναζητούν  την τύχη τους ήδη αλλού.
Τελευταία του ελπίδα η περιφερόμενη από κόμμα σε κόμμα  βουλευτής Θ. Τζάκρη , που του έχει υποσχεθεί σύμφωνα με πηγές από το δικό του περιβάλλον , κάποιες υποψηφιότητες από τον κεντροαριστερό χώρο που θα κάνουν «μπαμ» .
Επίσης πιστεύει ότι μπορεί να πείσει την Νέα Δημοκρατία να επιβάλλει στον Χρήστο Μπάτση  να μην είναι υποψήφιος, για να έχει κάποια ελπίδα. Σενάριο  όμως απίθανο , καθώς η συντριπτική πλειοψηφία  της βάσης του κόμματος , ακούει  Μπίνο και βγάζει σπυράκια .Όσο παράδοξο και αν ακούγεται ο κόσμος  περιγράφει το μέγεθος της αποτυχίας του στα δημοτικά δρώμενα , λέγοντας ότι και να είναι ο μοναδικός  υποψήφιος , θα εκλεγεί ….τέταρτος .

1 σχόλιο:

(3)