Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

«Στους πέντε ανέμους...

...σκορπά ο Ζάεφ την επιχειρηματολογία Μητσοτάκη»...

«Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σκορπάει στους πέντε ανέμους το σύνολο της επιχειρηματολογίας του κ. Μητσοτάκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρει το...
Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Ζάεφ στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να πετάξει το μπαλάκι στον κ. Μητσοτάκη. «Τι θα κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης; Πίσω από ποιο νέο αστείο επιχείρημα θα κρυφτεί για να ικανοποιήσει τους ακροδεξιούς καθοδηγητές του;», αναρωτιέται. 

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται στο περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Ζάεφ και σημειώνει:

«Συγκεκριμένα ο κος Ζαεφ αναφέρει ότι:

1. «Ιθαγένεια σημαίνει υπηκοότητα». Ιδιαίτερα δε μετά τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος γίνεται και ρητό ότι η ιθαγένεια δεν προκαταβάλλει τον εθνοτικό προσδιορισμό των πολιτών της γείτονος και επομένως εθνότητα και ιθαγένεια διαχωρίζονται πλήρως χωρίς να παραμένει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

2. «Για το θέμα της Γλώσσας, φυσικά ανήκει στην ομάδα των σλαβικών γλωσσών».

3. «... αναγνωρίζουμε την ξεχωριστή κληρονομιά, την ξεχωριστή αρχαία ελληνική ιστορία της περιοχής».

Αναρωτιόμαστε λοιπόν μετά από όλα αυτά τι νέο διαστρεβλωτικό επιχείρημα θα σκαρφιστούν οι υποστηρικτές της μισαλλοδοξίας και της αδράνειας για να υποστηρίξουν τη γραμμή Γεωργιάδη- Σαμαρά.

Τώρα που ο ίδιος ο Ζόραν Ζαεφ καταρρίπτει πλήρως τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας της Νέας Δημοκρατίας περί εθνότητας, γλώσσας και παράδοσής τι θα κάνει ο κος Μητσοτάκης;

Πίσω από ποιο νέο αστείο επιχείρημα θα κρυφτεί για να ικανοποιήσει τους ακροδεξιούς καθοδηγητές του;», καταλήγει η ανακοίνωση...



 

6 σχόλια:

  1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΕΤΡΟ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ
    ΑΚΟΜΗ Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΘΝΟΤΗΤΑ(nationality) ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ή ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (citizenship) ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΘΗΝΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ "NATIONATITY" ΕΔΩΣΕ "ΕΘΝΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ !!!. ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΙ ΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ή ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΘΝΟΤΗΤΑ"; ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΡΩΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ανησυχος πολιτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετε διάβασε την ταυτότητα σου να δείς τις σημαίνει nationality , ιθαγένεια σημαίνει άσχετε όχι εθνότητα. Διάβασε και τις τροπολογίες του συντάγματος των Σκοπίων που λένε ότι ο καθορισμός ιθαγένειας ή υπηκοότητας σε καμιά περίπτωση σε καθορίζει ή προδικάζει εθνότητα!!! άντε άσχετε προπαγανδιστή και ψεύτη!! ποιόν θα κοροϊδέψεις πλέον; βουτήξου στο μίσος και την γκαιμπελίστικη προπαγάνδα σου και χοροπήδα μόνος σου μήπως κλέψεις καμιά ψήφο στα θολά.
      Θα πάρεις την απάντηση σου από αυτούς που δεν μιλάνε πολύ σύντομα και θα τρίβεις τα γεμάτα μισαλλοδοξία μάτια σου, ζήσε λίγο ακόμη την μεταεμφυλιακή υστερία σου και ξαναμπές στο αραχνοντούλαπο σου για πάντα..

      Διαγραφή
  2. εντάξει πιο ανθέλληνας ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ρε σαμαντιτς....
    Παίξει κι άλλη προπαγάνδα ..πόσο πια
    Αν θες την επόμενη κάνε google translate από κυβερνητικά site των σκοπίων

    Τι όχι...? μήπως κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθέλληνας είσαι εσύ τυφλέ προπαγανδιστή που σου αρέσει τόσο ο ήλιος της Βεργίνας στην σημαία των Σκοπιανών που θέλεις να μείνει για πάντα, όπως και το όνομα που 30 χρόνια τους αφήσατε...
      Ψευτοπατριώτη της κακιάς ώρας δεν θα σου κάνουμε την χάρη να μείνουν τα πράγματα όπως τα σκάτωσες και τα άφησες... ο κόσμος δεν είναι χαζός, ξέρει ποιός τα έφερε τα πράγματα εδώ 30 χρόνια τώρα και ποιός θα λύσει το εθνικό θέμα κάνοντας την Ελλάδα ηγέτη και όχι φοβισμένο κομπάρσο...

      Διαγραφή
  3. Δεν θα γίνεις μακεδονας πότε σκοπιανε σκοπιανεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟΝ 1.42 ΤΗΣ 5-1-2019
    ΦΙΛΑΡΑΚΙ
    Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΛΈΞΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΛΈΞΕΙΣ: "ΙΘΥΣ" ΚΑΙ "ΓΕΝΟΣ". ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΓΕΝΟΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΠΩΣ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ. ΑΝΤΘΕΤΩΣ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ.ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ή ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΔΗΛΆΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ή ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ.
    ΑΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ "ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ" ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΌΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΟ 'ΑΛΟΓΟ', ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟ ΖΩΟ, ΚΑΙ ΆΛΛΟ 'ΑΛΟΓΟ' ΤΟ ΜΗ ΛΟΓΙΚΟ ΟΝ.
    ΕΔΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟ ΓΟΝΙΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ !!!. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ (ΚΑΚΩΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΓΑΜΟ, ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ.
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΟΥΣ.
    Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΞΕΠΑΙΡΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ. ΦΥΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ, ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ "ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ" ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ.
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣτΕ(1644/2010, Δ' ΤΜΗΜΑ) Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΘΕΊ ΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΓΕΝΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΗΘΗ, ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΟ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΑΡΕΣΕΙ, ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ
    ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ(ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ)ΟΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ (π.χ. ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ). Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ
    ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΟΣΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ή ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΑΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
    NATIONALITY KAI CITIZENCHIP. TO NATIONALITY ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΌΡΟ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ.
    NATION ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΟΣ, NATIONAL ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ NATIONALITY ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΤΌΤΗΤΑ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΕΝΝΟΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(!!!!)ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΟΡΟΙ.
    Ο ΟΡΟΣ CITIZENCHIP ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΟΡΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΕΡΕΘΕΊ. ο ανησυχος πολιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)