Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Κινητικότητα για τον Δήμο Αλμωπίας


ΠΙΘΑΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ:


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ,
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ,
ΝΙΚΟΣ  ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ 
  ΣΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΝΗΤΡΙΟΥ, 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ (ΖΑΒΙΟΝ) 

 ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΠΙΝΟΣ





 Μετά τις γιορτές  και μέσα στον Γενάρη , αναμένεται να αρχίσουν οι ανακοινώσεις των σχημάτων που πρόκειται να διεκδικήσουν τον Δήμο Αλμωπίας.
Μέχρι στιγμής τα σχήματα που δείχνουν σημάδια διεκδίκησης είναι:

-Ο Γιάννης Στεφανίδης  (Ζαβιόν) επί σειρά ετών πρόεδρος στον Σύλλογο Κυνηγών Αλμωπίας , εδώ και δύο χρόνια δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ατονίσει πολύ, με αποτέλεσμα οι άσπονδοι φίλοι του  να κάνουν λόγο για μη κάθοδο. Ο ίδιος επιμένει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει , καθώς έχει σχεδόν έτοιμο σχήμα.










Ο Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μπάτσης , που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου  και διατέλεσε  Αντιδήμαρχος  με μεγάλη επιτυχία ( κανείς δεν κατάλαβε για ποιον λόγο αντικαταστάθηκε)  εδώ και καιρό κινείται για την συγκρότηση ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον ίδιο. Αν και οι σχετικές κινήσεις γίνονται με μυστικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει στην συγκρότηση ψηφοδελτίου αξιώσεων. ‘Αλλωστε και η στάση του στο δημοτικό συμβούλιο είναι διακριτική. Δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση ή κριτική, αλλά επισημαίνει ουσιαστικά προβλήματα και προτείνει λύσεις.
Παράλληλα στελεχώνεται και συνεργάζεται με πρόσωπα έμπειρα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 Δεν διακατέχεται από καμία αντιπαλότητα , ενώ οι σχέσεις του είναι καλές με τους συμβούλους που συνεκλέχτηκαν , πλην  του δημάρχου ο οποίος  συνεχίζει να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. 




Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης , ενώ αρχικά έδινε την εντύπωση ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος , δηλώνει τώρα ότι θα διεκδικήσει  ξανά τον Δήμο Αλμωπίας. Δίνει την εντύπωση , ότι όσο περνάει ο καιρός δεν μπορεί να χωνέψει , πως έχασε από τον σημερινό δήμαρχο , που προφανώς θεωρεί και ο ίδιος ως τον χειρότερο που  πέρασε από τα χρονικά.
Πρόσφατα συναντήθηκε με τους εν ενεργεία συμβούλους του και αντάλλαξαν απόψεις , χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι θετικό ή καινούργιο.
Ο ίδιος πάντως κινείται και φέρεται αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές. ‘Όμως …


‘Όμως προκύπτει κάπως ξαφνικά και η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου   Νίκου Παρούτογλου , που και αυτός δηλώνει παρών και ε΄χει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δ. Πασόη . Συνεπώς η κατάσταση δυσκολεύει καθώς  αναμένεται να βρεθούν σε δίλημμα , πολλοί εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Εκτιμάται ότι αν επιμείνει θα αποτελέσει μια δυναμική υποψηφιότητα.









 
Το ίδιο όμως ,που ισχύει  για τον Δ. Πασόη η υποψηφιότητα του Ν. Παρούτογλου, ισχύει εν μέρει και για τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας Σάκη Χατζημητρίου , που έχει εκφράσει ανεπίσημα , αλλά δημόσια την επιθυμία του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Πολλοί εκτιμούν ότι άργησε πολύ, αλλά πιστεύουν ότι  είναι σε θέση  να εκτιμήσει αντικειμενικά τα δεδομένα και να αποφασίσει σχετικά .







Ο σημερινός δήμαρχος , είναι πεπεισμένος ακόμα , από μια εξωθεσμική και ολίγον θεσμική μερίδα ,  ότι μπορεί να μην έχει κανέναν αντίπαλο  . Πιστεύει ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και δεν… βιάζεται.


Η αλήθεια βέβαια είναι  ότι βρίσκεται στην χειρότερη θέση.  Προσπαθεί να χειραγωγήσει την Νέα Δημοκρατία , για να  πάρει χρίσμα, ή  έστω θολή παρασκηνιακή στήριξη. Αυτό όμως μάλλον θα τινάξει στον αέρα τοπικά το κόμμα , αφού στην θητεία του ευνοήθηκαν προκλητικά και επιδεικτικά μόνο  γόνοι επώνυμων νεοδημοκρατών  που πήραν  διορισμένα πόστα και χρήμα . Άλλωστε σε τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο η βοήθεια των κομμάτων μάλλον κακές παρά καλές υπηρεσίες προσέφερε.
Ως μεγάλο ατού του θεωρούν οι ελάχιστοι πλέον  εναπομείναντες συνεργάτες του , την οικονομική του επιφάνεια. ( Δηλαδή της συζύγου του) Στην πράξη όμως του είναι άχρηστη , αφού πιο « μίζερος» δήμαρχος δεν ξαναπέρασε ποτέ. Ούτε και πιο φιλοχρήματος,,αφού στις περισσότερες καθόδους στην Αθήνα πήγαινε με έξοδα των Λουτρών Πόζαρ γιατί  έπαιρνε μεγαλύτερη αποζημίωση και περισσότερα εκτός έδρας. Φυσικά δεν πληρωνόταν ως πρόεδρος στα Λουτρά  επειδή απαγορευότανε από τον νόμο. Γιαυτό και προσπαθούσε να ισοφαρίσει τη «χασούρα»  με ταξίδια εντός και εκτός χώρας, από τα οποία η επιχείρηση δεν αποκόμισε κανένα όφελος από την παρουσία του. Ο μόνος που κέρδιζε ήταν ο ίδιος.
Τα 4/5  του συνδυασμού του δεν αποκλείεται σε αυτές τις εκλογές να είναι και απέναντί του ως υποψήφιοι με ‘άλλον συνδυασμό ή δεν θα είναι μαζί του. ‘όπως  και να έχουν τα πράγματα  θα πρέπει να πάρει τις όποιες αποφάσεις του σύντομα. Η μη κάθοδός του ως υποψηφίου δημάρχου  όσο απίθανη και παράλογη να φαντάζει ( δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά)  , άλλο τόσο βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα.
‘Όλα αυτά είναι τα μέχρι στιγμής σενάρια  βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν. Πολύ σύντομα θα φανεί ποια ευσταθούν και ποια όχι.



19 σχόλια:

  1. Ουτε ενας ποντιος παλι;κριμα.λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΧΑΡΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡ..ΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επόμενος Δήμαρχος θα είναι ο κ. Χατζηδημητρίου. Κινείται μεθοδικά και με όσους συζητάω, διάκεινται φιλικά για την υποψηφιότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι το λεσ αυτο ρε φιλε.ο χατζηδημητριου και ο παρουτογλου δεν ειναι ποντιοι;τι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετσι να βγαινουνε οι σκελετοι από τα ντουλάπια

    χ"δημητριου το παλιο πασοκ ξαναρχεται

    ωρε γελια που προβλεπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΕΣ ΣΟΥΠΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανάμεσα σε αυτούς με 10 χέρια Μπινο. Μας έβγαλε τουλάχιστον απτην αφανεια και ανέδειξε τα Λουτρά όσο κανένας άλλος, Ας συνεχίσει το έργο σε όλα τα υπόλοιπα χωριά! Σάκης παλιό ΠΑΣΟΚ που μυρίζει ναφθαλίνη, Πασοης το απόλυτο τίποτα επι Δημαρχίας του σε συνεργασία με παρουτογλου, ο Μπάτσης ενώ επιτέλεσε έργο φαίνεται πως μόλις αντικαταστάθηκε ( δυσαρεστήθηκε) έφυγε απτον Μπινο. Ας είμαστε αντικειμενικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή τον αδικησε τον μπατση και αυτος πρεπει να τον υπηρετεί;

      Διαγραφή
  8. παλιά ξυνα σταφυλια. δημαρχος αλμωπιας, ξανά θα ειναι νεο πρόσωπο. Ο τολμων νικά. ολοι οι παλιοί ας αλλάξουν ρότα, γιατί θα χασουν κ την καρεκλα κ χρημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είπες ότι στην συνάντηση Πασοη με τους εκλεγμένους δικούς του, του ανακοίνωσανε ότι δεν κατεβαίνουν μαζί του.. Δεν μπορεί να μην το ξέρεις.. Σκόπιμα δεν το έγραψες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.20μμ καλη προοδο ,γινατε τρεις ΜΠΙΝΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗς ΚΑΙ ΕΣΥ. Αντε να δεκατησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Σακης με λιγους παλιους συμβουλους και με μερικους νεους θα κερδισει κανοντας υγιεινο περιπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και ο Ομέρ Βρυώνης ξανά Δήμαρχος; Συγγνώμη για το όνομα, αλλά έτσι τον αποκαλούν ολοι η πολιτικοί κύκλοι.
      Το παλιό δοξασμενο Πασοκ....

      Διαγραφή
  12. Μόνο ο Τουφεγγοπουλος μπορεί να αλλάξει την Αλμωπια.
    Έχει εμπειρία....
    Έχει δυναμική.....
    Έρχεται και η Νέα Δημοκρατία που σε συνεργασία μαζί της, θα αλλάξει τήν Αλμωπια.
    Κάποιους από τούς παραπάνω που θα κρίνει ικανούς, θα τους τοποθέτηση σε ποστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο, πρεπει να συνεχισει να τα αρπαζει, για εργα που δεν θα κανει ποτέ. ειναι ο καταλληλοτερος, μπορεί να κανει και πετρελαιοπηγές

      Διαγραφή
  13. Λοιπόν γατάκια ο Πασοης μόνος να κατέβει μόνος έχει πάρει αυτοδυναμια απο την πρώτη Κυριακή.!!!!!!!!!! τώρα οσόσ αφορά τον Νίκο να κατσκά εκεί που κάθεται δεν ξέρω ποιος τόν ξεσηκώνει αλλά δεν τραβάει σαν μονάδα.Για μπινο άστο δεν σχολιάζω καθόλου δεν υπάρχει...... Ο μπατσης θα είναι ο μεθεπόμενος δήμαρχος.Ο φιλος μας ο Σάκης έχει αντίληψη μπινου οπότε εχεέ μήνη πίσω.Μαζευτιτε οσοι θεωρείται αριστεροί και σηκωστε τον Πασοη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o επομενος η μεθεπόμενος δήμαρχος δεν θα είναι από εδώ

      και ωσονουπω αυτό θα φανει

      Διαγραφή
  14. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΡΑΝ ΤΑ ΜΙΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΟΥΡΓΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)