Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Σπυράκη «αδειάζει» Τζιτζικώστα: Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία



Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη- φωτογραφία eurokinissi 
Αποστάσεις από τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες στην περιφέρειά του που γράφουν Σκόπια σε Βόρεια Μακεδονία, πήρε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη ανέφερε ότι ναι μεν η Συμφωνία είναι βλαπτική αλλά δημιουργεί τετελεσμένα και ότι η επίσημη ονομασία της χώρας είναι πλέον Βόρεια Μακεδονία.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα, η Μαρία Σπυράκη δήλωσε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών, που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε, έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα.
Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία, η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία. Είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες -άλλωστε οι πινακίδες προσδιορίζουν αποστάσεις μεταξύ πόλεων...



-A +A

4 σχόλια:

  1. Αρα ειχε δικαιο ο Καμμενος οταν ειπε το όνομα θα το εδινε και η Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το όνομα είχε δοθεί από τότε που ο Δρακουμέλ είχε δηλώσει ότι θα έχει ξεχαστεί σε μια δεκαετία...
    Όλα αυτά που έγιναν, διαμαρτυρίες, διπλωματίες, κλπ, ήταν για εσωτερική κατανάλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γραφικός είναι ο Τζιτζι...νομίζει ακόμα ότι ζούμε στην εποχή των Κοτζαμπάσηδων που έκαναν κουμάντο....Μάθε να συμορφώνεσαι στις επιταγές της μάνας Ευρώπης που σε έσωσε Τζίτζι κι άσε τις μαγκιές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι πει η μαμά Μέρκελ Αλεξάκη;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)