Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Η «ΔΑΝΑΗ» στην Έδεσσα




Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 8.30 μ.μ., αίθουσα Π.Ε.Πέλλας (Διοικητήριο), Έδεσσα

 Τη σπουδαία προσωπικότητα της Δανάης Στρατηγοπούλου, της δυναμικής γυναίκας που χάραξε την εποχή της, ως τραγουδίστρια, μουσικός, συγγραφέας, ποιήτρια, μεταφράστρια, δημοσιογράφος και αγωνίστρια για την ελευθερία του λαού μας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του θεάτρου, σε μια παράσταση στην Έδεσσα.
 Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε.Πέλλας (Διοικητήριο), Έδεσσα
 Το έργο δεν αποτελεί βιογραφία αλλά προβάλει ξεχωριστές πτυχές από την πολυκύμαντη ζωή της μοναδικής και ανεπανάληπτης Δανάης.
Με την υποστήριξη του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.).
Οι συντελεστές της παράστασης:
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία - εικαστική επιμέλεια: Κατερίνα Βαρδακαστάνη
Στο πιάνο: Νίκος Φυλακτός
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης
***********
Επιμέλεια Κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη
Ήχος: Παναγιώτης Μαζαράκης
Φωτογραφία: Αιμίλιος Πέτρου
Styling: Αλέξανδρος Κουμιώτης
Αφίσα: Δήμητρα Μπουλούζου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Γιάννα Ακριβού
Παραγωγή: ΕΚΣΤΑΝ
Ερμηνεία: Κατερίνα Βαρδακαστάνη


 Η παράσταση πραγματοποιείται με αφορμή τα 20 χρόνια από την απονομή του παρασήμου “Orden – Libertador O΄ Higgins” της Δημοκρατίας της Χιλής στις 7 Μαΐου 1998 στην Πρεσβεία της Χιλής, για την μεγάλη προσφορά της στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Χιλής .
Το παράσημο αυτό απονέμεται σε διεθνείς προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον πολιτικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Δανάη
«Αυτές οι τρεις λέξεις έπαιξαν ένα παιχνίδι κάποτε σε μένα. Όταν ο εκδότης μου, όρισε το μονοτονικό στις μεταφράσεις μου, για μένα αυτό ήταν χτύπημα. Κάνοντας την επανάστασή μου έβαλα περισπωμένη στις τρεις λέξεις: Φῶς, Νοῦς, Γῆ. Δεν άντεχα τις λέξεις αυτές απροστάτευτες».
«Οι γυναίκες φέρνουν τη ζωή, οι άντρες τη σκοτώνουν. Αν κυβερνούσαν οι γυναίκες δε θα ΄χαμε πόλεμο. Γιατί οι γυναίκες γεννάνε τα παιδιά. Είναι δυνατόν οι γυναίκες να σκοτώνουν τα παιδιά που γεννήσανε; Είναι η φύση του πράγματος τέτοια».
«Οι δυο λαοί μοιάζουνε πολύ. Ο Νερούντα είχε πει. Δεν χρειάζεται να πω για την Ελλάδα. Αν πω για τη Χιλή το ίδιο είναι».
Δανάη Στρατηγοπούλου, Ιούνιος 1995
«Εφημερίδα Αίσθηση Λόγου και Τέχνης»
Διάρκεια: 75 λεπτά
Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές-άνεργοι 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)