Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Κλιμακώνουν οι αγρότες...


Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης, με τους πρώτους να κλιμακώνουν ακόμη περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους και τον αρμόδιο υπουργό να σηκώνει τους τόνους.

Ειδικότερα, οι...
αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας σκληραίνουν την στάση τους, καθώς διαμήνυσαν πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμών των σηράγγων στα Τέμπη το προσεχές Σάββατο, ενώ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επέρριψε επίσης την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αιγιαλείας.

Όπως αποφάσισαν θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00.

Όπως μεταδίδει το tempo24, οι αγρότες έλαβαν την απόφασή τους σε ευρεία συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κάλεσε «όλους τους Αιγιαλείς, από κάθε κλάδο, να συστρατευθούν με το αγροτικό κίνημα», τονίζοντας ότι «τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλου. Ολοι την Πέμπτη στις 16:00».

Απόφαση να μπουν δυναμικά στον «χορό» των κινητοποιήσεων, έλαβαν και οι αγρότες της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αποφασίστηκε να συντονιστούν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις συναδέλφων τους και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό θέμα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.

Ο Αραχωβίτης προειδοποιεί τους αγρότες: «Όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» να μην προσέλθει σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έστειλε προειδοποίηση στους αγρότες.

Τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους «όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου»,

Ο κ. Αραχωβίτης κατηγόρησε την επιτροπή μπλόκων ότι «ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

Ενώ υποστηρίζει πως όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους κτηνοτροφών από τη Μεσσηνία.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης κάλεσε τους αγρότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως έγινε σήμερα που ο κ. Αραχωβίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Μεσσηνία.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο υπουργός από τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε, έστω και την ύστατη στιγμή, να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

«Είμαστε εδώ στο ΥπΑΑΤ καθημερινά για όσους πραγματικά επιδιώκουν την εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο» επισημαίνεται και τονίζεται πως «οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν τι έχουμε ήδη καταφέρει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και τη χάραξη προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα»...

4 σχόλια:

  1. Αν όλο αυτό δεν είναι φασισμός,αν αυτό το κράτος δεν είναι χειρότερο από μπουρδέλο,αν αυτός ο κόσμος δεν είναιγια δημόσιους υπαλλήλους,δικηγόρους,γιατρούς,μηχανικούςσώματα "ασφαλείας",αγρότες και παπάδες,τότε Θεέ μου βοήθα με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για φαντάσου ρε αδερφέ!Δε κλείσανε τους δρόμους για τη Μακεδονία και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχτούμε!Ελλάς τα καθεστώτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μέχρι και ο συνταξιούχος φοντας έχει άποψη.Αν αγαπας την ελλάδα μην παίρνεις τη σύνταξη σου ως τα 65.Μετά πάρτην.Το τομάρι μας ή την Ελλάδα αδερφέ? διάλεξε και μην το παιζεις ήρωας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτον,κακώς απαξιώνεις τους συνταξιούχους.Δεύτερον,αυτοί που αναφέρει ο 3.47 είναι που παίρνουν σύνταξη πριν τα 65.Τρίτον και κυριώτερο,δεν είμαι συνταξιούχος αλλά αυτοαπασχολούμενος που πληρώνω μόνος μου τις εισφορές μου χωρίς να επιβαρύνω σε τίποτα αυτόν που σε ταίζει,είμαι ήρωας που τα καταφέρνω ακόμη και τέλος,για την ΕΛΛΆΔΑ αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)