Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ Oι εκδόσεις Εδώδιμος και ο Μπίνος Α. Γεώργιος, σ

ας προσκαλούν σε μια τριπλή διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Παλαιού Παρθεναγωγείου Έδεσσας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00μμ, όπου λογοτεχνία, μουσική και ζωγραφική, πρόκειται να σμίξουν σε μια πολύ σπάνια καλλιτεχνική συνάντηση.
Το κομμάτι της λογοτεχνίας πρόκειται να καλυφθεί μέσα από μια διαδραστική συζήτηση με το κοινό, που σκοπό έχει να ξεφύγει από τη συνηθισμένη πρακτική των μακροσκελών και κουραστικών πολλές φορές, φιλολογικών εισηγήσεων.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο σύλλογος καλλιτεχνών HE-ART IN THE CITY , ο οποίος θα μας παρουσιάσει ένα ζωγραφικό αφιέρωμα στο βιβλίο, αλλά και έργα ζωγραφικής σε καμβά και χαρτί με θέμα συνειρμικές συνθέσεις από τον χώρο και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την εκδήλωση.
Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης θα καλύψουν η Άννα Νατάσα Βερβέρη και ο Χρήστος Τουρτούρης, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν σονέτα για πιάνο και κλαρινέτο, αφιερωμένα στην θεματολογία του έργου.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Η ελπίδα για την σωτηρία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια της νεαρής μοναχής Εβεράλδης, που είναι η μυστική προστάτιδα ενός αρχαίου φυτού, γεμάτο αγιοσύνη. Είναι το κρίνο της σύλληψης του Κυρίου και στα χέρια της λειτουργεί σαν θείο δώρο της χάρης Του. Μια απλή επίδειξη της δύναμής του, είναι ικανή για πείσει όλη την ανθρωπότητα. Όμως, μια συνωμοσία διαρρέει το μυστικό της ύπαρξής του και τότε ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό. Σκιές από την αρχαιότητα, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί ταγοί, κυριευμένοι από την επιθυμία τους για εξουσία, θα προσπαθήσουν να το αποκτήσουν με κάθε κόστος.
Μια μεσαιωνική επική περιπέτεια, στα πιο σκοτεινά σημεία του κόσμου. Ένας θαρραλέος αγώνας μιας χούφτας ανθρώπων, με τον χρόνο και την εξουσία, μέχρι την στιγμή που ένα θαύμα δείχνει ικανό να ανατρέψει τα πάντα.
Μοναδικό τους όπλο, η πίστη.  
Για τον συγγραφέα:
Ο Γεώργιος Μπίνος γεννήθηκε το 1990 στην Όρμα Αριδαίας, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια και έπειτα τελείωσε το σχολείο του στην Έδεσσα. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και έπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο τμήμα Νομικής. Εκτός από τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, ο Μπίνος Α. Γεώργιος έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε ιστορικά και νεανικά περιοδικά. Η πόλη της Κομοτηνής αποτέλεσε το σκηνικό για το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο: «Όνειρα σε μπλε βαθύ», το οποίο ασχολείται με στην ψυχική νόσο της μανιοκατάθλιψης και εκδίδεται τον Αύγουστο του 2015, από τις εκδόσεις Principia. Το δεύτερο βιβλίο του, «Το κρίνο των ουρανών», ολοκληρώνεται τρία χρόνια αργότερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)