Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Αλλαγή ηγεσίας στην Μεραρχία Έδεσσας



Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε η τελετή παραλαβής-παράδοσης στην 2α Μηχανονοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Έδεσσα

Ο Αντιστράτηγος
Συμεών ΚΕΒΕΝΤΖΙΔΗΣ, παρέδωσε  την διοίκηση στον Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντακο, που αμέσως μετά  ανέλαβε τα καθήκοντα του.
Ο κ. Κεβεντζιδης, με καταγωγή από την Ξάνθη, ήρθε το 2017 στην Έδεσσα, αντικαθιστώντας τον Αντιστράτηγο ε.α. Δημήτρη Γλυμή.
Αθόρυβος και μεθοδικός, εργάστηκε για την οργανωτική δομή του στρατεύματος, για το μάχιμο και αξιόμαχο των μονάδων που διοικούσε, καθώς και για την εξωτερίκευση των δράσεων του Ελληνικού Στρατού προς την τοπική κοινωνία, την οποία και αγκάλιασε , πολλές φορές αθόρυβα.
Υπήρξαν παρεμβάσεις που στήριξαν την κοινωνία, τις οποίες δεν ανακοινώνουμε, όπως αρμόζει στην ταπεινότητα αυτών που τις υλοποίησαν.
Υπήρξε μια κοινωνική ευαισθησία, που δείχνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις" έχουν καρδιά" σε όλα.Ο νέος διοικητής Υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος έχει τις δικές του περγαμηνές στο στράτευμα. Yπηρέτησε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Γενικού Επιτελειου Στρατού, ενώ ως Ταξίαρχος είχε διατελέσει διοικητής στην 96 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, που εδρεύει στην Χίο.
Πρόκειται για έναν εμπειροτατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, που αντικαθιστά τον άξιο πρώην διοικητή της Μεραρχίας Αντιστράτηγο ε.α. Συμεών Κεβεντζιδη.Καλείται άτυπα πέρα από το στρατιωτικό μέρος των καθηκόντων του , να συνεχίσει  την πλούσια κοινωνική δράση της Μεραρχίας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιωήλ, ο Αντιστράτηγος διοικητής του Γ ΣΣ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπίκος, ο απερχόμενος διοικητής της Μεραρχιας Αντιστράτηγος Συμεών Κεβεντζιδης, και ο νέος διοικητής Δημόκριτος Κωνσταντακος.
Παραβρέθηκε επίσης  η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδόνα,

ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η Δήμαρχος Σκυδρας Κατερίνα Ιγνατιαδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πελλας Σπύρος Διογκαρης, και πολλοί άλλοι.
Στην ημερήσια διαταγή, ο κ. Κεβεντζιδης, πέρα από την συγκίνηση του, δήλωσε υπερήφανος που διοίκησε αυτή την Μεραρχία και συνεργάστηκε με το προσωπικό της.
Ο κ.Κωνσταντακος, με την σειρά του εξήρε την θητεία του προκατόχου του και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για το αξιόμαχο της στρατιωτικής δύναμης.
Ακολούθησε δεξίωση και ανταλλαγή αναμνηστικών.




Ρεπορτάζ Σίμος Σλατίνης  και Νίκος  Σαμάνδης Τσολέκας

1 σχόλιο:

(3)