Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ο καιρός «τρελάθηκε»...


Πτώση ως και 19 βαθμούς του υδράργυρου σε μια μέρα στη βόρεια Ελλάδα...

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει ήδη να σαρώνει τη χώρα με την θερμοκρασία να παρουσιάζει θεαματική πτώση στη βόρεια Ελλάδα.

Η...
βουτιά, μάλιστα, που έχει κάνει ο υδράργυρος μέσα σε λίγες ώρες δεν έχει προηγούμενο. Στην Κοζάνη την Καθαρά Δευτέρα η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 20,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης ήταν στους 1,9 βαθμούς. Η πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε λίγες ώρες έφτασε τους 18,7 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση και στην Πτολεμαΐδα, όπου οι κάτοικοι πέταξαν χαρταετό με 20 βαθμούς Κελσίου και το μεσημέρι της Τρίτης το θερμόμετρο έδειξε 2,7 β., δηλαδή έπεσε κατά 17,3 βαθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Καϊμάκτσαλαν, όπου ο υδράργυρος έδειξε τους -3 βαθμούς.

Aλλαγή στο σκηνικό του καιρού καταγράφεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου τη λιακάδα των προηγούμενων ημερών διαδέχθηκαν νεφώσεις, ενώ οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν έφεραν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (στους 8 βαθμούς ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα σταματήσουν τη νύχτα της Τρίτης.

Την Τετάρτη 13/03, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, κατόπιν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)