Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Αυξάνουν την τιμή του νερού στην Αλμωπία

Παρά τους διθυράμβους του προέδρου της ΔΕΥΑ  Αλμωπίας για δήθεν νοικοκύρεμα της
επιχείρησης  και τα αμέτρητα επιτεύγματα  κατά την θητεία τους, επικαλούμενος μια αμφισβητούμενη μελέτη , ζήτησε επιτακτικά από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού. Μάλιστα επικαλούμενος σχετικούς νόμους απείλησε με ποινικές κυρώσεις όσους δημοτικούς συμβούλους  δεν ψηφίσουν υπέρ. Όπως ήταν φυσικό τα άκουσε από τον Δ. Πασόη και Δ. Ασβεστόπουλο του υπενθύμισαν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν ελεύθερα και δημοκρατικά και όχι με απειλές.
Ο Δ. Ασβεστόπουλος έκανε λόγο για «διαρροές « και ατιμολόγητο νερό. Αργότερα ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ , παραδέχτηκε ότι κάθε χρόνο χάνονται 800 χιλ/ κυβικά μέτρα νερό που κανείς δεν ξέρει που πηγαίνουν . Ο Δ. Ασβεστόπουλος επέκρινε την τακτική του προέδρου  να σπιλώνει γενικώς το παρελθόν και να μην διευκρινίζει  για ποιες ακριβώς περιόδους του παρελθόντος αναφέρεται και σε ποιες θητείες προέδρων . Αργότερα διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι έχουν γίνει μέχρι το 2010.
Η αντιπολίτευση ζήτησε καλύτερη συντήρηση του δίκτυο και των υδραγωγείων για να μειωθεί το κόστος. Ο Δ. Βέσκος έκανε γνωστό , ότι υπάρχουν γεωτρήσεις που λειτουργούν κσι όταν οι απαιτήσεις για νερό είναι μικρότερες , επειδή δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί –αυτοματισμοί που θα τις σταματούν, κάτι που παραδέχτηκαν και οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ .
Οι περισσότεροι πρότειναν περικοπή των εξόδων , αλλά ο πρόεδρος υποστήριξε ότι μόνο με την αύξηση του νερού μπορεί να επιβιώσει η ΔΕΥΑ. . Τελικά το θέμα πέρασε  μόνο με ψήφους συμβούλων του Δημάρχου

3 σχόλια:

  1. Λαμόγιο και με διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εισπραξεις για τις συνδεσεις του βιολογικου, που πηγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΜΟΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ , ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.
    ΠΟΙΟς ΑΡΑΓΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ :::: κανείς-κανείς-κανυς , το μοναδικό πράγμα που κάνουν οι πολίτες είναι να ακολουθούν και να τους . . . . . . ::::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)