Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Τριάντα χαμένα χρόνια...


Πέρασε ένας χρόνος φτηνής δημαγωγίας, υστερίας και σε αρκετές περιπτώσεις-ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- χυδαιότητας και λαϊκισμού. Όμως η Συμφωνία των Πρεσπών αρχίζει ήδη να...
αποδίδει καρπούς και να λειτουργεί προς όφελος και των δύο χωρών, όρος απαραίτητος για τη βιωσιμότητα οποιασδήποτε συμφωνίας.

Όπως πιστοποίησε η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, η ελληνική πλευρά δεν προσβλέπει σε εθιμοτυπικές επισκέψεις αλλά έχει κάνει μια επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα. Η Συμφωνία των Πρεσπών προχωράει σε κάθε επίπεδο όπως είναι τα βιβλία, οι αλυτρωτισμοί, η οικονομία κ.α.

Η συμφωνία έχει δύο πολύ βασικούς άξονες για την Ελλάδα και αυτό είναι η διπλωματική και γεωπολιτική ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας που είναι πασιφανής αλλά και η προάσπιση εθνικών και οικονομικών συμφερόντων που είναι η πλέον ρεαλιστική συζήτηση. Αν κάτι συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία, είναι η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, στις 2 Απριλίου, ημέρα που παραπέμπει στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008 και την αποτυχία επίλυσης του ζητήματος με τους όρους που επιτεύχθηκαν το 2018.

Η επίσκεψη λοιπόν ενός Πρωθυπουργού μαζί με ένα τσάρτερ εκατοντάδων Ελλήνων Επιχειρηματιών δείχνει αποφασιστικότητα και υπεροχή. Και καθώς η Συμφωνία πλέον "τρέχει", είναι ορατό όσο ποτέ πόσες σημαντικές εξελίξεις ξεκλείδωσε. Εξελίξεις που έπρεπε να έχουν γίνει πριν από 30 χρόνια και στερούσαν δυνατότητες και προοπτικές για τη χώρα. Μικροκομματικά παιχνίδια, γραφικές λούμπεν υστερίες και ακροδεξιοί παροξυσμοί δεν έχουν θέση σε μια υπόθεση, από την οποία η χώρα έχει πολύ συγκεκριμένα στρατηγικά συμφέροντα και τα διεκδικεί. Έχοντας, μάλιστα, ήδη αργήσει πολύ...

tvxs.gr

14 σχόλια:

  1. Λόγια, λόγια και μπλα, μπλα, μπλα....
    Έργα όμως; πουθενά! Πώς ονομάζεται η εθνική ομάδα των Σκοπίων;
    Άλλαξαν μήπως τον εθνικό τους ύμνο;
    Κι όποιος τολμήσει να θίξει τους λανθασμένους ελληνικούς χειρισμούς είναι "φασίστας" και "νεοναζί"...
    Δεν πειράζει,το ξέρουμε το δίστιχο: "πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θά 'ναι..."!
    Να η Πόλη, έρχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες βρε γιδι αγραμματοανιστόρητο(ειδες; φασιστιναζουλα δε σε ειπα κι ας εισαι)
      Γιατι να αλλαξουν εθνικο υμνο;
      Πως λεγεται και πως επρεπε να λεγεται η εθνικη ομαδα ορε αμπαλε;(εκτος των αλλων)
      Ποιαν πολη ονειρευεσαι; Την Καλκουτα;
      Μου εμαθες και τα διστιχα... δυστυχε.

      Διαγραφή
    2. Όποιος ξέρει λίγο να διαβάζει ( και δεν βλέπει μόνο ΣΚΑΙ) βλέπει ότι όλα αλλάζουν στους βόρειους γείτονες. 146 οργανισμοί άλλαξαν όνομα, οι εθνικές ομάδες, τα έγγραφα κλπ. Αλλάζουν τα σχολικά βιβλία, αρχίζουν να αλλάξουν όνομα και τα αγάλματα.
      Η Ελληνική πολεμική αεροπορία ανέλαβε τον εναέριο έλεγχο της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ελληνικός στρατός αντικαθιστά τους Τούρκους στην εκπαίδευση του στρατού τους.
      140 επιχειρήσεις πήγαν μαζί με τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στα Σκόπια, υπογράφηκαν συνεργασίες σε υποδομές, ενέργεια, αγροτικά θέματα κλπ.
      Υπογράφηκε η συνοριακή σύνδεση από την Πέλλα μέσω Προμάχων και έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση μελέτης και κατασκευής.
      Αυτό εξασφαλίζει και την κάθετη προς την Εγνατία λόγω και της συνοριακής διάβασης.
      Πολύ προδοσία ρε συ, πολύ προδοσία..
      Πέρασε ένας χρόνος φτηνής δημαγωγίας, χυδαιότητας και λαϊκισμού..
      Μικροκομματικά παιγχνίδια, γραφικές λούμπεν υστερίες, ακροδεξιοί παροξυσμοί..
      Η ζωή προχωρά με τους διορατικούς και θαρραλέους αφήνοντας πίσω τα κολλημένα μυαλά και τους φασιστικούς σκελετούς από τα αραχνιασμένα σεντούκια...

      Διαγραφή
    3. Το εχεις μαθει καλα το τροπαριο-το παραμυθι . Ελπαιδευση αριστα ...αξιος ο μισθος σου !! Ετοιμοι ειστε να μηδενισεται και την υπολοιπη Ελλαδα !!

      Διαγραφή
    4. Μαθε να γραφεις σωστα ελληνικα πρωτα και μετα εχεις και αποψη.

      Διαγραφή
  2. Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την χώρα. Το όνομα είναι το όχημα του ιμπεριαλισμού. Βέβαια δεν κινδυνεύουμε από τα Σκόπια και τον φιλήσυχο και κατά πλειοψηφία ορθόδοξο λαό του. Αλλά ήδη άρχισαν οι πρώτες συναισθηματικές αντιδράσεις από εγχώριους ¨Μακεδόνες¨ τύπου Βοσκόπουλου και εκεί που η ειρήνη πήγε να εδραιωθεί οι κυβερνώντες βρήκαν τρόπο να σηκώσουν ένα ανύπαρκτο ιστορικά και πολιτικά θέμα, γιατί και οι πέτρες γνωρίζουν καλύτερα ιστορία από τον καθένα πολιτικάντη που θέλει να ταϊζει τους λαούς με φαντασιώσεις και να τους τρέφει με ανύπαρκτους μύθους προκειμένου κάποιοι να διχάζουν τους ορθόδοξους λαούς των βαλκανίων και όχι μόνο. Κοντολογίς η συμφωνία των Πρεσπών καλλιεργεί πολύ έντεχνα τον εμφύλιο. Καλούμε τον ελληνικό λαό και τον γειτονικό να μην τσιμπήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι είστε εσείς που καλείτε;
      Όταν οι Τούρκοι αλώνιζαν στην Β. Μακεδονία δεν διχάζονταν οι ορθόδοξοι ε;
      Όταν οι ορθόδοξοι αδερφοί μας (Σέρβοι και Ρώσοι ) τους ανάγνώριζαν πρώτοι πρώτοι ως Μακεδονία(Σκέτα) απλά ήταν Πέμπτη ε;
      ¨Αι σα πέρα ρε.
      Να σε καλέσω κι εγώ(ατομικά) να κατέβεις στο έδαφος;

      Διαγραφή
  3. Αν τα Σκόπια τα βάφτισαν Β.Μακεδονία τότε σίγουρα θα θέλουν απελευθέρωση.Ναι φιλαράκο οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι αλώνιζαν από παλιά, 1903-1908, κι αν δεν ήταν οι Ελληναράδες Μακεδονομάχοι κάποιοι ακόμα θα προσκυνούσαν τους Σουλτάνους. Βέβαια οι Σκοπιανοί είναι τουρκόφιλοι κι αν σέβονταν την Ελλάδα δεν θα σφετερίζονταν την ιστορία της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να ξερεις ποιοι προσκυνουσαν Σουλτανους ε;Ποιοι τους αποκαλουσαν παναγιωτατους,ποιοι συνεργαζονταν κατα καιρους μαζι τους αυτα θεωρω οτι σου ειναι γνωστα...Οσο για τους Ελληναραδες Μακεδονομαχους καλοι ηταν και του λογου τους.Η μονη διαφορα με τους κομιτατζηδες ηταν η γλωσσα κατα τ αλλα ακριβως τα ιδια επρατταν.

      Διαγραφή
    2. Ποιο 1903 λες ρε ανιστορητο; Για τις μερες μας σου λεω. Ουτε αυτην πηρες χαμπαρι; Την πολυχρονη πρασπαθεια διείσδυσης των Τουρκων στη Β. Μακεδονια δεν την μυριστηκες μπατριωτη μου ε;
      Πολυ μυρωδιας αδερφε μου.
      Αϊ σα περα ορε.

      Διαγραφή
  4. Θα λετε Αλεξη και θα κλαιτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλέον η Β.Μακεδονία κατά Αλέξη απαιτεί απελευθέρωση. Κι εσύ ο ΑΪ ΣΑ ΠΈΡΑ πρόσεχε γιατί σε ξέρουμε μην προκαλείς . Γνωρίζουμε ότι οι Σκοπιανοί έψαχναν ταυτότητα όπως μερικά ξαδέρφια τους. Βρέθηκαν οι ανιστόρητοι της Εσπερίας και οι εγχώριοι νεοταξίτες για να πράξουν την πιο ανιστόρητη πράξη σ΄όλη την παγκόσμια ιστορία με τα χρήματα του Σόρος βέβαια. Γνωρίζουμε πως χρηματοδοτούνται κάποιοι μέσω τουρκικών τραπεζών.... Δεν θα χαρείτε για πολύ. Ο Παύλος Μελάς και τα άλλα παλικάρια έρχονται. Η ειρωνία σου θα κρατήσει ελάχιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ηθικος αυτουργος ειναι ο χειροτερος η ο φυσικος;Δεν ξερω....ισως ο Παυλος Μελας να ξεκινησει την εκκαθαριση του απο την πλειοψηφια του Ελληνικου λαου..

      Διαγραφή
    2. Τις ανωνυμες απειλες στα ζωαδια που συναγελαζεσαι.Πανιβλακα.
      Θα απελεθερωσεις κιολας!
      Κοτα κρυμμενη στην ανωνυμια της παριστανει το ντοπερμαν.
      Που εισαι ναζιστοξερατό; Αφου με ξερεις πες να μαθω κι εγω. Αλλιως κοψε τα κακαρισματα.Αι σα περα ρε.

      Διαγραφή

(3)