Τρίτη 16 Απριλίου 2019

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ»








Ενημέρωση για τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις σε περιοχές του Δήμου Πέλλας είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόδωρος Θεοδωρίδης από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Γαϊτάνη Γιώργο.


Συγκεκριμένα ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης βρέθηκε στις περιοχές του Δήμου μου χτυπήθηκαν από χαλάζι και ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής στις δενδρώδεις καλλιέργειες που είναι στο άνθος αυτή τη στιγμή.

Η κινητοποίηση όσον αφορά τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ήταν άμεση, αλλά θα πρέπει άμεση να είναι και η κινητοποίηση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ για την πλήρη καταγραφή των ζημιών (ανά καλλιέργεια) και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκτιμήσεων ώστε να προχωρήσουν σύντομα οι αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών.

Επίσης ερωτηματικά προκύπτουν για την αποτελεσματικότητα της αντιχαλαζικής προστασίας και την ελλιπή κάλυψη των καλλιεργειών μέσω των ειδικών αεροπλάνων που είναι επιφορτισμένα για αυτό τον σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)