Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΧΑΜΟΣ'' ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: ''ΠΟΤΕ ΒΟΡΕΙΑ- ΜΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''!!


''
ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ  ΠΟΥ ΔΕΝ  ΘΕΛΟΥΝ 

Χιλιάδες στα Σκόπια στους δρόμους για την υποδοχή της ομάδας χάντμπολ Βαρντάρ που βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης



Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που δεσπόζει το φαραωνικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας.

Το «Ποτέ «Βόρεια - Μόνο Μακεδονία» κυριάρχησε ανάμεσα στο πλήθος, που κρατούσε στα χέρια και κυμάτιζε τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

Προηγήθηκαν δηλώσεις του αρχηγού της «Βαρντάρ» σε ΜΜΕ των Σκοπίων, πως η ομάδα δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δίνοντας έτσι το έναυσμα για πολιτικοποίηση του γεγονότος.

Η συγκέντρωση στην πλατεία «Μακεδονίας» των Σκοπίων, σημαδεύτηκε και με έντονα συνθήματα κατά της αλβανικής κοινότητας της χώρας, όπως: «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι», «Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη ‘’Μακεδονία’’» που φώναζαν επί ώρες ρυθμικά οπαδοί της «Βαρντάρ», προκαλώντας αντιδράσεις Αλβανών αξιωματούχων.

Την υποδοχή των πρωταθλητών, διοργάνωσε ο δήμος Σκοπίων. Ωστόσο γρήγορα ο δήμαρχος Πέτρε Σιλέγκοφ, που παραβρέθηκε φορώντας μπλούζα της «Βαρντάρ», αποχώρησε από την εκδήλωση μετά από αποδοκιμασίες του πλήθους, μια και είναι υπέρμαχος της συνταγματικής αλλαγής της ονομασίας της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία». Να σημειωθεί πως στα μέσα Ιουνίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, που συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις σε Σκόπια και Ελλάδα.

8 σχόλια:

  1. Συλλαλητήριο με 5000 χιλιάδες άτομα δεν είναι συλλαλητήριο,σε τοπικό αγώνα του χωριού μου ποιο πολύ κόσμο μαζεύει,Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΆΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μακεδονία που είναι στην Ελλάδα είναι ελληνική.
      Η γείτονες είναι η Βόρεια Μακεδονία.

      Διαγραφή
    2. Οι γείτονες μας είναι βόρεια της Μακεδονίας

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς!
      Οι γείτονές μας είναι βόρεια της ελληνικής Μακεδονίας.
      Βλέπω, διορθώνεσαι.

      Διαγραφή
    4. Βόρεια της μιας Μακεδονίας είναι σκοπιανοφτσκι μάθε να διαβάζεις Ελληνικά όχι μόνο βουλγαρικά

      Διαγραφή
    5. Δεν εχει σημασια που θες να σε λενε Λιακο. Σημασια εχει πως σε φωναζει οοοοοολος ο κοσμος πλεον. Λιανα.

      Διαγραφή
    6. Μάθε να γράφεις ελληνικά ρε.
      Γράφουμε ελληνικά και όχι Ελληνικά. Επίθετο είναι όχι εθνικό όνομα.
      Αγράμματε.

      Διαγραφή
    7. Το τ9 το διορθώνει βρε σκοπιανοφτσκι μην σκίζεις τα ιμάτια σου άδικα

      Διαγραφή

(3)