Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Κλίμα συναίνεσης στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας





Σε ήπιους  και σε χαλαρούς συναινετικούς τόνους κινήθηκε η πρώτη μετά τις εκλογές με την παλιά σύνθεση βεβαίως συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου Αλμωπίας   το απόγευμα της Τετάρτης . Νικητές και ηττημένοι των εκλογών αλληλοσυνεχάρησαν ευχόμενοι καλή επιτυχία από τις νέες θέσεις τους όρισε ο λαός στις εκλογές.
Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε του έργου του , ενώ υποστήριξε ότι ο Δήμος λειτουργεί κανονικά , προφανώς για να προλάβει τυχόν παράπονα. Παράπονα που έγιναν όμως από προέδρους κοινοτήτων όπως και από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αριδαίας κυρίως για την άρδευση . Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στεφ. Αβραμίκας απέδωσε τα όποια προβλήματα στην έλλειψη προσωπικού τα οποία θα λυθούν με την αναμενόμενη παράταση 8 μηνων συμβάσεων.
Ο Δήμαρχος απέσυρε το θέμα που αφορούσε την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου των Λουτρών Πόζαρ που είχε παραιτηθεί για να υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Υποστήριξε ότι αναζητείται νομική φόρμουλα για το θέμα . Για προχειρότητα έκανε λόγο ο Δημήτρης Πασόης  υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση πρέπει να προχωρήσει στον ορισμό διευθύνοντος συμβούλου
Ο Δημήτρης Βέσκος  έκανε λόγο για θεσμικές παραλείψεις και ολιγωρίες  της διοίκησης των Λουτρών Λουτρών σχετικά με την αδειοδότηση  , οι οποίες μπορεί να αποβούν καταστρεπτικές για την επιχείρηση. Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της επιχείρησης εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς παρόμοια προβλήματα όπως είπε αντιμετωπίζουν όλες οι λουτροπόλεις της χώρας. Ο Σίμος Σωτηριάδης παραμένει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , καθώς η παραίτησή του δεν είχε υποβληθεί νομότυπα . Ο Δήμαρχος Δ. Μπίνος πρότεινε να παραμείνει πρόεδρος διότι η παραίτησή του δεν έχει κανένα νόημα και μόνο προβλήματα  και κωλύματα στην λειτουργία του Δήμου μπορεί να προκαλέσει.
Ο Γ. Τσιμτσιρίδης εισηγούμενος θέμα  που αφορούσε  πρόγραμμα δια βίου μάθησης επέκρινε τον Χρήστο Χουρσόγλου , που απουσίαζε,  χωρίς να τον κατονομάσει, επειδή όφειλε να το είχε φέρει έγκαιρα ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον Απρίλιο , αλλά δεν το έκανε .

Ο Δ. Ασβεστόπουλος και η Γ. Αμπάρη ζήτησαν από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση  να τοποθετηθεί  για δημοσίευμα  στο διαδίκτυο  που έκανε χρήση φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς της νίκης του στις εκλογές  και έγραφε ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι πατριώτες από τους άλλους .
Τέλος ο Δ. Ασβεστόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ , ενώ τον κατηγόρησε για μια ακόμα φορά για τις μεγάλες αυξήσεις που επέβαλε στο νερό. 





Ο Πρόεδρος της κοινότητας Θηριόπετρας Γιάννη Ουργαντζόγλου στιγμάτισε  την απουσία της παράταξης του Δ. Μπίνου από την κηδεία του συζύγου της Προέδρου της Περίκλειας Χ. Σούση . Από δε την πλευρά των κατοίκων της Θηριόπετρας  επιχείρησε να του προσφέρει σχολική τσάντα  καθώς θα ξαναγυρίσει στο σχολείο ως καθηγητής. Ο Δήμαρχος την αρνήθηκε φυσικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)