Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Στις 18:00 η ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη...

Ποια πρόσωπα παίρνουν τα κρίσιμα υπουργεία, ποιες οι εκπλήξεις...

ΧΩΡΙΣ  ΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

Συμπληρώνεται το παζλ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπλήξεις σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά ως τώρα.

Το...

νέο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθεί στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στη θέση του υπ. Ενέργειας πηγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει το protothema.gr, στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Βασίλης Κικίλιας. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Τσιάρας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο επικρατέστερος να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Νίκος Δένδιας. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Στο υπ. Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος και στο υπ. Παιδείας η Νίκη Κεραμέως ενώ για το υπ. Εργασίας ακούγεται το όνομα του νεοεκλεγέντα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Χρήστου Ταραντίλης.

Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Συνολικά στο υπουργικό συμβούλιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν 7-8 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Λιβάνιος και Παπαθανάσης.

Για την προεδρία της Βουλής εκτιμάται ότι η ΝΔ θα προτείνει τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στα Ιωάννινα.

Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οριστεί ο Γιώργος Μυλωνάκης με αναπληρωτή τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)