Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ακόμη και ο Όργουελ θα είχε εκπλαγεί...



Δεν πέρασε ούτε μια μέρα από την πρωτοφανή μεταφορά του ελέγχου της ΕΥΠ, της Γεν. Γραμματείας Ενημέρωσης, της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήδη ήρθε το...

πρώτο δείγμα γραφής από την απόλυτα καθοδηγούμενη κυβερνητική ενημέρωση.

Η συνομιλία του Πρωθυπουργού με τη Βρεττανίδα ομόλογό του, Τερέζα Μέι, μεταδόθηκε από το ΑΠΕ - ΜΠΕ με λεπτομέρειες για τα θέματα που συζητήθηκαν, πλην όμως λίγο μετά, στην ανακοίνωσή της Τερέζα Μέι, αποκαλύφθηκε ότι κατά την επικοινωνία υπήρξε αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που στο ελληνικό τηλεγράφημα είχε αποσιωπηθεί.

Μάλιστα, όπως σημείωνεται στην ανακοίνωση της Τερέζα Μέι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για εφαρμογή και τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φαίνεται πως η ΝΔ μετέφερε αυτούσια την τακτική της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, καθώς το γραφείο Τύπου του κόμματος πολλές φορές στο παρελθόν είχε παραποιήσει ή παραλείψει δηλώσεις προκειμένου η επίσημη εκδοχή να εξυπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέσα στο απόλυτα σαρωτικό κύμα "ξηλώματος" στο κράτος, που σημειώθηκε από τις πρώτες ώρες της νέας κυβέρνησης, η ΝΔ φρόντισε να δείξει τις προθέσεις της και στη δημόσια ενημέρωση. Όχι μόνο απαίτησε και πήρε τις παραιτήσεις των διοικήσεων σε ΕΡΤ και ΑΠΕ αλλά επιβάλει άμεσα, απροκάλυπτες κομματικές επιλογές, που στερούνται ακόμη και στοιχειωδών προσόντων.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι η ιδιωτική τηλεόραση σχεδόν μονοπωλείται από την μονότονη και ακραία στήριξη στη ΝΔ, όπως σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει και στον Τύπο και στα υπόλοιπα ΜΜΕ, τότε πρόκειται για την απόλυτη ισοπέδωση της πολυφωνίας. Όχι πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε κάποιο αξιοζήλευτο αποτέλεσμα στην ΕΡΤ, όμως πλέον πλήττεται η ποιότητα της Δημοκρατίας με το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο των πηγών ενημέρωσης.

Το τοπίο αρχίζει να μοιάζει με οργουελικό, ενδεχομένως και ένα βήμα πιο πέρα. Όπως έχει αναφέρει και ο Τσόμσκι για την υπερσυγκέντρωση της ενημέρωσης "σήμερα ακόμη και ο Όργουελ θα είχε εκπλαγεί"...

tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. -Ως ποτε αφτοι οι ατιμοι Εγγλεζοι θα χτυπανε το Κουλι μας;
    -Μεχρι να σταματησουν να τρωνε το σανο με τους τονους, τα γιδια της παραταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)