Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Μια ακόμα κωλοτούμπα...



Την αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα με την εποπτεία και της Βουλής θέλει τώρα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που προεκλογικά υπήρξε διαπρύσιος πολέμιός της. Φυσικά δεν...

εντυπωσιάζει κανέναν η τακτική της κωλοτούμπας από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Μόνο που επειδή τυγχάνει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η δήλωσή του έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Ας επιλέξουμε τυχαία μία από τις δεκάδες δηλώσεις που έχει κάνει ο βουλευτής, πλέον, της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Στις 29 Γενάρη δήλωνε επί παραδείγματι πως

«αυτό που θα έχει συμβεί με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η υποθήκευση ενός μέρους της εθνικής μας ταυτότητας και η υποψηφιότητά μας ως έθνους για χοντρά μπλεξίματα στο μέλλον, το οποίο δεν μπορούμε να προβλέψουμε».  Πρόσθεσε μάλιστα πως « αυτό που θα μείνει θα είναι ένα αμφίαιμο έθνος ψευδομακεδόνων, οι οποίοι με τη στήριξη των προαιώνιων και παραδοσιακών εχθρών του ελληνισμού θα μας δημιουργήσουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα».

Αντίστοιχη ρητορική άλλωστε ακολούθησε ο Κ.Μπογδάνος και τους επόμενους μήνες πριν και μετά την ψήφιση της συμφωνίας. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα μαχητικός αφού με ανάρτησή του στα social media στις 15 Γενάρη, δικαιολόγησε όλους όσους ασκούσαν πιέσεις προς τους βουλευτές με απειλητικές επιστολές και άλλους τρόπους.

Φαίνεται όμως πως …κάτι άλλαξε το τελευταίο διάστημα. Έτσι λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Τετάρτη,  όχι απλά ζήτησε την αυστηρή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπερθεμάτισε λέγοντας ότι πρέπει  η κοινοβουλευτική επιτροπή να εποπτεύσει την τήρηση της συμφωνίας. Μια δήλωσε που μάλλον άφησε άφωνους τους υπόλοιπους βουλευτές της Ν.Δ που βρίσκονταν στην αίθουσα, που μάλλον εύχονταν να περάσει απαρατήρητη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος: 

«Ένα από τα ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου της Επιτροπής είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Επί του γράμματος και του πνεύματος της συγκεκριμένης συμφωνίας πολλές έριδες έχουν καταγραφεί, πολλοί θα συμφωνήσουμε, πολλοί θα διαφωνήσουμε. Έχω όμως τη βεβαιότητα, ότι όλοι ευρισκόμενοι εντός της αιθούσης συμφωνήσαντες και διαφωνήσαντες, υπέρ ψηφίσαντες  και κατά ψηφίσαντες την εν λόγω συμφωνία, θα βρεθούμε σύμφωνοι, στο ότι καλούμαστε να επιβλέψουμε την κατά το δυνατόν αυστηρότερη εφαρμογή της. Εισηγούμαι, λοιπόν, η Επιτροπή να ασκήσει εποπτεία και έλεγχο σε παραμέτρους τήρησης της συμφωνίας».

Ακούγοντας αυτή την δήλωση ο πρώην υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν την άφησε ασχολίαστη και μάλλον … «τρόλλαρε» κατά το κοινώς λεγόμενο τον Κ.Μπογδάνο λέγοντας πως «η πιστή τήρηση της συμφωνίας αποτελεί βασική μέριμνα της ελληνικής πολιτείας. Όμως, δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής μας, αλλά είναι αρμοδιότητα εκτελεστική. Ανήκει στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπάρχει αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου που παρακολουθεί την εφαρμογή της συμφωνίας».

Να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτής της Ν.Δ θέτει θέμα αυστηρής εφαρμογής της συμφωνίας. ‘Εχει προηγηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγωτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρότι στην συνέχεια επιχείρησαν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους.

 imerodromos.gr

14 σχόλια:

  1. Μπατριωτες μουουουου!
    Ξεφτιλισμενα πρωτευοντα.
    Που ειναι οι ηγητορες με τα ρασα να βγουν μπροστα να κανουν τα "χορευτικα" τους παλι; Για τη Μακεδονια μας βρε, οχι τιποτις αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Prota.prepi.na.vgun.i.pondi.makedonomaxi!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΆΞΕΝΟ ΕΝΆΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΝ, ΝΑ ΦΈΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πετρο μην γινεσαι εμμονικος με την ΝΔ θα χασεις κοσμο οπως ο Σταυρακης που ειχε φαει σκαλωμα με τον Μπινο.Να αναρτεις τα κακως κειμενα οχι μονοπλευρα ομως δεν σε τιμαει αυτο.ΥΓ εχεις αρχισει και κοβεις σχολια θα παρεις την κατω βολτα και υστερα θα μαζευεται η κατρακυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ακριβώς είναι η εμμονή;
      Μέσα σε σαράντα μέρες ξεχάσαμε την απίστευτη κινητοποίηση παπάδων, ακροδεξιών,νεοδημοκρατών που έπαιζαν τα ρέστα τους, αλλά και αριστερών που ανακάλυψαν αλυτρωτισμούς στη συμφωνία των Πρεσπών;
      Ξεχάσαμε τους τραμπουκισμούς, τους προπηλακισμούς, τα "τολμήστε να βγείτε στους δρόμους"(όλα με την ευλογία των Αγίων Πατέρων).
      Και σε ένα μήνα μέσα όλα αυτοί οι υποκριτές, κουνάνε πάλι το δαχτυλάκι λέγοντας ότι θα είναι άγρυπνοι φρουροί της τήρησης της συμφωνίας!!!
      Πόσο δούλεμα μπορεί να σηκώνει και πόση άνοια μπορεί να έχει κανείς για να ξεχάσει όλα αυτά σε σαράντα μέρες;
      Και όλα αυτά αποτελούν εμμονή του Πέτρου ε;
      Υ.Γ Ο Βαφειάδης δεν είναι σκαλωμένος μόνο με τον Μπίνο, από τον οποίο έτρωγε ως έμμισθος, δηλαδή τον πληρώναμε εμείς, για να τον λιβανίζει. Μιλάμε ο ορισμός της αποστολής δημοσιογράφου(χα)!
      Είναι κυρίως ένας αναμεταδότης ό,τι πιο "κίτρινου" και fake κυκλοφορεί και κυρίως από τα μμε του ιδιοκτήτη του Noor. Αποκρύβει ό,τι εκθέτει την νουδούλα, χάιδευε τους νεοναζί τον καιρό που είχαν βγει από τους βόθρους τους. Καρατομεί όλα τα σχόλια που ενοχλούν.
      Με δυο λόγια ένα ταγμένο κομματόσκυλο δίχως ντροπή, που βεβαίως ποντάρει στο επίπεδο αυτών που απευθύνεται και ταΐζει σανό με τις...νταλίκες.


      Διαγραφή
    2. Το θέμα δεν είναι τι γραφεί ο δημοσιογράφος Πέτρος άλλα τι υποστήριζε ο δημοσιογράφος που έγινε πολιτικός και αποφασίζει πλέων για εμάς. Εκλέγουμε ανθρώπους εντελώς βλάκες απλά επειδή είναι επώνυμοι.

      Διαγραφή
    3. 12.00 π,μ Οταν ο Πέτρος δεχόταν οργανωμένες και ψευδείς άδικες επιθέσεις απο διάφορα κέντρα δεν δείχνεις την ανάλογη ευαισθησία

      Διαγραφή
    4. 6.14 αυτα να μην τα λες σε μενα,δεν με ξερεις..

      Διαγραφή
    5. 11.16 μια χαρα τα θυμαμαι ολα,αλλα θυμαμαι και τα του Συριζα,ουτε αυτα ξεχναω.Αυτο που λεω στον Πετρο ειναι να μην κανει αντιπολιτευση εγω τον ηξερα ως αντικειμενικο γι αυτο και τον διαβαζα,οπως ειπα και στο πρωτο μου σχολιο καλως αναφερονται τα κακως κειμενα αλλα να μην ειναι μονοπλευρη αυτη η αναφορα.

      Διαγραφή
    6. 1. Δε σου ειπα να μη θυμασαι τα του συριζα. Σου λεω πολυ απλα οτι εμμονη δεν ειναι να εγκαλεις αυτους που μολις 40 μερες τραμπουκιζαν, απειλουσαν κε μιλαγαν για προδοσια και σημερα το παιζουν τοποτηρητες της συμφωνιας Πρεσπων. Αυτο λεει ο Πετρος.
      2. Τα ανεξαρτητα μμε ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κανουν αντιπολιτευση κυριως στην εξουσια.
      3. Για να μην θεωρεις εσυ οτι κανει μονοπλευρη αντιπολιτευση πρεπει καθε φορα που μιλαει για τη νουδου να αναφερει και κατι για το συριζα;
      Δηλαδη στεκεται στην κωλοτουμπα του Μπογδανου και για να μην τον θεωρησεις μεροληπτικο επρεπε να πει π.χ. και για την κορη της κυρα Τασιας;

      Διαγραφή
    7. Δεν ξερω κατα ποσο συχνα διαβαζεις την συγκεκριμενη σελιδα επειδη ομως εγω την παρακολουθω αρκετα χρονια θα σου πω το εξης 4 χρονια Συριζα ο Πετρος δεν εκανε καμια σοβαρη αντιπολιτευση και ειλικρινα δεν με ενοιαξε η σελιδα και χωρις τα πολιτικα ειχε πολλα ενδιαφεροντα αρθρα,ξαφνικα και μετα τις εκλογες αρχισε η αναδημοσιευση αρθρων απο κολαουζους του Συριζα.Γι αυτο και ειπα για μονοπλευρη ενημερωση,οταν συνηθιζεις απο ενα σαιτ να ασχολειται παρα πολυ με τα του τοπου του και αφηνει εξω τα μεγαλα πολιτικα τερτιπια (κατι που εμενα προσωπικα μου αρεσε)αναμενεις να κρατησει τημ ιδια σταση και με καθε κυβερνηση.Και για να μην παρεξηγηθω εννοειται οτι ενα σαιτ πρεπει και οφειλει να ανεβαζει πολιτικα αρθρα αλλα παντα με την ματια του αντικειμενικου οσο γινεται.Για παραδειγμα φυλλαδες τυπου ριζοσπαστη,αυγη,καπιταλ,φιλελευθερος εχουν συγκεκριμενο κοινο και δεν εκφραζουν την πλειοψηφια.Αυτο λεω λοιπον στον Πετρο,να μην φτασει να εκφραζει συγκεκριμενη ομαδα πολιτων.

      Διαγραφή
    8. Πλατιαζεις.
      Απλα: Ο Μπόγδανος ειπε κατι που καταρρίπτει ολο το προεκλογικο αφηγημα(Πρεσπες) των χριστιανοδεξιονεοναζιστων.
      Ο Σαμαντης το αναδεικνύει και συ... Τι; Άιντε καλα.

      Διαγραφή
    9. Δεν πλατιαζω,προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις αλλα που;

      Διαγραφή
  5. 11:16 πολύ σωστά τα είπες, σου βγάζω το καπέλο. Έκανα το λάθος και τους ψήφισα παρασυρομενος και γω, από μένα κόκκινη κάρτα δια παντός. Τέλος με τα λαμογια της ψευτιά της ΝΔ έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)