Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Όλα του γάμου δύσκολα στον Δήμο Αλμωπίας


 
 









"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ "
Η ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ




Αρκετές δυσκολίες φέρεται να αντιμετωπίζει η συνεργασία του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση με τον συνδυασμό του Νίκου Παρούτογλου. Ενώ  εμμέσως αφήνεται να εννοηθεί  ότι  όλα φαίνονται να είναι ρόδινα ,στην πράξη  υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις.  Ενώ είχε διαρρεύσει προ πολλού ότι στα πλαίσια της συνεργασίας , όπως ήταν φυσικό αναμενόμενο, να πάρουν κάποια πόστα και σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Νίκου Παρούτογλου, ο ορισμός του Αντιδημάρχου Τάσου Θεοδωρίδη  καθυστέρησε αρκετά την στιγμή που ο τομέας του είναι από τους πιο νευραλγικούς. ‘Όμως και μετά τον ορισμό του Τάσου Θεοδωρίδη , σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι. Οι αρμοδιότητες του Τάσου Θεοδωρίδη είναι πετσοκομμένες και έχει αφαιρεθεί το 75% από αυτές που είχαν οι προκάτοχοί του. Ορισμένες από αυτές είναι πολύ σημαντικές και έχουν να κάνουν με την έμπρακτη πολιτική που αποφέρει και τα ανάλογα εκλογικά αποτελέσματα. Μάλιστα υπάρχουν σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Ν. Παρούτογλου που δεν ήθελαν το συγκεκριμένο πόστο , επειδή θεωρούσαν ότι έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων    πίστευαν ότι δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους . Παράλληλα θεωρούν ότι ο συνδυασμός « ρίχτηκε» με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων.
 Υπάρχει όμως και ένα  ακόμα σοβαρό εμπόδιο. Αυτό είναι σύμβουλος της παράταξης του Ν . Παρούτογλου , που δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα διαφάνειας και τίμιας λειτουργίας του Δήμου. Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου και κληρονόμησε ο Δήμος Αλμωπίας , φαίνεται να μην αγγίζουν ιδιαίτερα  τους σημερινούς  διοικούντες , που μάλιστα δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν και πολλά. Είναι βέβαιο ότι θα δεχτούν ισχυρές κομματικές πιέσεις ώστε όλα να κυλήσουν χαλαρά και να κερδηθεί όσο περισσότερος χρόνος χρειαστεί.
 Δείγμα γραφής της σχετικής νοοτροπίας  που τους διακατέχει είναι η επιθυμία να τοποθετήσουν στο πλευρό του Δημάρχου πρόσωπο  που έχει σοβαρές εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη , από την περίοδο συμμετοχής στην διοίκηση επιχείρησης του Δήμου.
Πρόσωπο που νομικά τουλάχιστον είναι στην ίδια δικαστική μοίρα με πρόσωπα του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου. Η σιωπηλή αποδοχή του συγκεκριμένου πόστου , θα έδινε την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος που έχει δώσει τεράστιο αγώνα για την διαφάνεια , θα έδινε λαβή για σχόλια ότι λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια και να υποδαυλίσει έμμεσα τον πολύχρονο αγώνα του .
Το γεγονός ότι καθυστερεί ακόμα η συγκρότηση των Διοικήσεων των νομικών προσώπων του Δήμου, θεωρείται από έμπειρους παρατηρητές  ως δυστοκία  στην ανάληψη ορισμένων από αυτά με πλήρη έλεγχο από αυτούς που θα τα αναλάβουν . Στο βάθος του τούνελ βέβαια είναι   ο έλεγχος της Διοίκησης των Λουτρών Πόζαρ.
Την Προεδρία  τουλάχιστον για ένα χρόνο φέρεται να επιθυμεί σφόδρα ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης.  Για αυτό και όλα γίνονται στον βωμό της εξασφάλισης των απαραίτητων Ψήφων .
Ο τρόπος που έγιναν οι διαδικασίες   ( φανερή ψηφοφορία) για την εκλογή προεδρείου  στον Δήμο ,ουσιαστικά είχαν ως στόχο να εκθέσουν τους δύο συμβούλους από τις παρατάξεις του Δ.  Μπίνου και του Σάκη Χατζηδημητρίου  που ψήφισαν υπέρ, κατέστησαν ανίσχυρα  τα όποια διαπραγματευτικά τους ατού, για την διεκδίκηση οποιουδήποτε πόστου, αφού όπως πιστεύουν τους εξέθεσαν στην κοινή γνώμη.
Αν μάλιστα η απόδοση οποιουδήποτε αξιώματος δεν γίνει πριν  τις εκλογές για ανάδειξη διοίκησης στα Λουτρά είναι βέβαιο  ότι το….»πουλάκι θα έχει πετάξει»
Ιδιαίτερα στη περίπτωση του Σταύρου Αναστασιάδη , ασκήθηκαν έντονες πιέσεις με πολύ « επιστημονικό τρόπο» , καθώς ο ίδιος  είναι εντελώς άπειρος σε όλα αυτά και  εκλέγεται για πρώτη φορά.Πόνταραν δε στο φιλότιμο και την αγωνία  του ότι προέχει το καλό του τόπου .
 Στον συνδυασμό του Νίκου Παρούτογλου , φέρεται να κυριαρχεί πολύ σοβαρά η άποψη ότι στο θέμα των Λουτρών Πόζαρ πρέπει  να αναθεωρηθούν πολλές τακτικές . Μια από αυτές είναι , ότι η ανάληψη  της προεδρίας δεν μπορεί να γίνεται  συνέχεια  από τον Δήμαρχο. Υπάρχει σκεπτικό να προτείνουν  την ανάληψη της προεδρίας να αναλάβει άλλο πρόσωπο από τον συνδυασμό του Δημάρχου , για να μην κατηγορηθούν από την κοινή γνώμη ότι συνεχίζουν  ίδιες πρακτικές. Σε περίπτωση δε που δεν γίνει αυτό δεκτό , να προταθεί η ανάληψη της προεδρίας από τον δικό τους συνδυασμό . Υπάρχουν και φωνές που  που αφουγκράζονται την κοινή γνώμη , η οποία μετά τις εκλογές, εκτιμά  ότι πρέπει να γίνει υπέρβαση και να προταθεί στον σημερινό πρόεδρο να συνεχίσει καθώς διαθέτει τεράστια εμπειρία πλέον  και μπορεί να προσφέρει , αφού θεωρείται ότι η παρουσία του ήταν  πολύ θετική εκεί . Ακόμα υποστηρίζουν ότι στα πλαίσια μιας ευρείας συνεργασίας να μην αποκλειστεί η περίπτωση να προταθεί σύμβουλος από την παράταξη τους Σάκη Χτζηδημητρίου , εφ όσον  το επιθυμεί .
Η αλήθεια  είναι ότι η  επιχείρηση των  Λουτρών είναι  το άρμα της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή .Μιας  ανάπτυξης στην οποία έχουν επενδύσει πολλοί.  Οι προοπτικές φυσικά είναι τεράστιες και μπορούν να ωφεληθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες περιοχές με την  παράλληλη ανάπτυξη των ιδιαίτερων  συγκριτικών  φυσικών πλεονεκτημάτων   που διαθέτουν . Συνεπώς η επιλογή της νέας διοίκησης  πρέπει να γίνει με σύνεση και γνώμονα την απλή λογική  και όχι την λογική της στείρας πολιτικής διαχείρισης,

2 σχόλια:

  1. Αφήστε τα μικρό συμφέροντα και ξαναβάλετε τον μπινο δεν είμαστε για πειράματα θα μας κράξη ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο ας αφήσουμε για λίγο τους εγωισμόυς και τα συμφέροντα καλά τα πηγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)