Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ευνουχισμένο το δημοτικό συμβούλιο




Κοροϊδία η εκλογή προεδρείου και επιτροπών 
ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ









Από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας , φάνηκε ότι οι τροποποιήσεις  της Ν.Δ. στον Κλεισθένη κατόπιν εκλογών ,  στην ουσία ευνούχισαν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.
Από την άλλη φάνηκε ότι εκείνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η πολιτική των αριθμών και όχι των συνεργασιών .
 Έτσι η πρώτη συνεδρίαση κύλησε  περισσότερο ως τυπικές διαδικασίες και όχι ψηφοφρορίες  αφού
Πρόεδρο έβγαλε υποχρεωτικά η παράταξη του Δημάρχου. Αντιπρόεδρο υποχρεωτικά η παράταξη του Σάκη Χατζηδημητρίου και γραμματέα η παράταξη του Δημήτρη Μπίνου. Πολλή συζήτηση έγινε επί της διαδικασίας καθώς Σ, Χατζηδημητρίου και Δ. Μπίνος επέμεναν ότι η ψηφοφορία  πρέπει να είναι μυστική με ψηφοδέλτιο και παραβάν. Η παράταξη του Δημάρχου υποστήριξε ότι μπορεί να είναι και δια ανατάσεως του χειρός. Τελικά ψήφισαν δια ανατάσεως του χειρός. Έλαβαν
Πρόεδρος Δ, Βέσκος 15 ψήφοι (7 από την παράταξή του , 6 από την πράταξη Παρούτογλου και από μία ψήφο Στ.Αναστασιάδης, και 1 Χ. Δόντσος , παράταξη Μπίνου. Έτσι επαληθεύτηκαν πλήρως οι πληροφορίες του τελευταίου 24 ωρου. Πριν τις διαδικασίες ο Δ, Μπίνος ζήτησε να πληροφορηθεί αν έχουν γίνει προσχωρήσεις ή συμπράξεις  συνδυασμών , για να πάρει αρνητική απάντηση.
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε η Γεωργία Αμπάρη με 21 υπέρ  και ΓΓ ο Χ. Νιβουρλής με 20 ψήφους.
Το τραγελαφικό όμως ήταν με την εκλογή των μελών  των επιτροπών . Ουσιαστικά κάθε παράταξη πρότεινε  από έναν υποψήφιο τον οποίο κλήθηκε στην συνέχεια να τον ψηφίσει μυστικά , όπως και έγινε . ‘Ετσι στην οικονομική  εκλεχτηκαν Δ. Βέσκος 8 ψήφοι
Α. Χατζηδημητρίου 7
Δ. Μπίνος 6 ψήφοι
Από αριστερά   Γεωργία Αμπάρη  Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Βέσκος Πρόεδρος , Χρήστος Μπάτσης Δήμαρχος . Τρίτος στην κάτω σειρά ο Χρήστος Νιβουρλής  Γενικός Γραμματέας
Π. Τσάνταλης 6 ψήφοι  Μαζί με τον Δήμαρχο Χ. Μπάτση και τους Αντιδημάρχους Γιάννη Σέλκο  και Γιάννη Κετικίδη  συμπληρώνουν την επιτροπή.
Κατά την άποψη μας η συγκεκριμένη διαδικασία που όρισε η εγκύκλιος υποβαθμίζει και υποτιμά την νοημοσύνη των δημοτικών συμβούλων που κλήθηκαν να ψηφίσουν ανούσια  για το αυτονόητο.
Στην έναρξη των διαδικασιών όλοι ευχήθηκαν να υπάρχει αγαστή συνεργασία  για το καλό του τόπου.
Από την σημερινή διαδικασία φάνηκε ότι ο Δήμαρχος έχει και την τυπική  πλειοψηφία  που είναι απαραίτητη για την εκλογή  του Διοικητικού Συμβουλίου Της επιχείρησης των Λουτρών. Έτσι ουσιαστικά ο νέος δήμαρχος αναμένεται να έχει τον πλήρη έλεγχο όλων των νομικών προσώπων του Δήμου. Είναι δε ολοφάνερο ότι προτίμησε να συνεργαστεί με την παράταξη του Ν. Παρούτογλου και όχι με όλους , αποσπώντας τους απαραίτητους συμβούλους από τους άλλους δύο.

 Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλμωπίας:
Πρόεδρος: Χρήστος Μπάτσης (Δήμαρχος)
Μέλη: Δημήτριος Γιάντσης (Αντιδήμαρχος) Χρήστος Χατζηγιαννίδης (Αντιδήμαρχος), Πολυξένη Νάνου, Στέφανος Αβραμίκας, Σταυρούλα Λαζάρου, (Δημοτικοί Σύμβουλοι).


5 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι την άλλη τετραετία δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΗ ΚΟΛΛΗΣΕ ΗΔΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και με την ευκαιρία ας καλωρίσουμε και την διακριτική παρουσία που mpatsis365

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)