Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Συνδιοίκηση στα Λουτρά Πόζαρ;


Μάλλον δύσκολη αναμένεται η εκλογή νέας Διοίκησης στα Λουτρά Πόζαρ.
Σύμβουλοι της παράταξης του Νίκου Παρούτογλου που φέρεται ο εταίρος στην Διοίκηση του Δήμου με την παράταξη του Δημάρχου Χρήστου Μπάτση  σκέφτονται  πολύ σοβαρά πλέον να ζητήσουν  να έχουν ουσιαστικό λόγο στην διοίκηση των Λουτρών Πόζαρ . Μερίδα συμβούλων έχει την άποψη ότι πρέπει να πάρει την Αντιπροεδρία και να έχει τουλάχιστον δύο άλλα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια  σε συμβούλους της παράταξης του Νικου Προύτογλου , επειδή ναι μεν πήραν την Αντιδημαρχία καθαριότητας, αλλά  αφαιρέθηκε το 80% των αρμοδιοτήτων
«Εμεινε δηλαδή μόνο η λάντζα , που είναι η αποκομιδή απορριμμάτων , το πράσινο και η…κατάθεση στεφανιών , όπως λέει χαρακτηριστικά  νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος. Η ουσία και τα «φιλέτα» παραχωρήθηκαν στην Αντιδημαρχία  Τεχνικών υπηρεσιών. Τουλάχιστον δύο σύμβουλοι φέρονται   να ακολουθήσουν δική τους γραμμή ή να ζητήσουν από τον Δήμαρχο να τους πείσει για ποιον λόγο θέλει να αναλάβει ο ίδιος την  προεδρία των Λουτρών. Ψάχνουν δε τρόπους για να αναδείξουν την αντίθεση ή τους προβληματισμούς τους  με κάποιο τρόπο. Δεν αποκλείεται δε , σεβόμενοι τον εαυτό τους και την λαϊκή εντολή να ψηφίσουν κατά συνείδηση ή να απέχουν από τις διαδικασίες.
Ο Χ. Δόντσος της παράταξης του Δ. Μπίνου, που ψήφισε  τον Δ. Βέσκο ως πρόεδρο,δημοτικού συμβουλίου, προσμετράται σε αυτούς που φέρονται ότι θα ψηφίσουν τον Χ. Μπάτση.  Ούτε και αυτός όμως έχει πειστεί πλήρως ότι ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει και την προεδρία των Λουτρών .  Και επειδή μπορεί να τραβά μια ιδιότυπη «ανεξάρτητη» γραμμή δεν αποκλείεται  να πράξει κατά την δική του εκτίμηση. Ο Σταύρος Αναστασιάδης που τον «παγίδεψαν  πολιτικά όχι και  με τον καλύτερο τρόπο  αναγκαστικά βρίσκεται  στην πιο δύσκολη θέση.  Σε θέση ομηρίας  από την οποία μπορεί να λυθεί σπάζοντας ο ίδιος τον γόρδιο δεσμό  στον οποίο   τον περιέπλεξαν   και να αναθεωρήσει την απλοϊκή και φιλότιμη στάση του  την οποία μάλλον «αξιοιοποιούν  οι διάφοροι "πολιτικοί επιστήμονες "  για δικό τους  όφελος.

Ο κόσμος βέβαια  λίγο ενδιαφέρεται για όλα αυτά . Εκείνο που προέχει είναι η καλή λειτουργία της επιχείρησης , Μια ευρεία συνεργασία ασφαλώς θα μπορούσε να δοκιμαστεί
, καθώς το επιτρέπουν πλέον οι συγκυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)