Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Μυστήριο με την θέση του γενικού γραμματέα στον Δήμο Αλμωπίας


 Πολύ μπερδεμένα είναι τα πράγματα με την θέση του γενικού γραμματέα στον δήμο Αλμωπίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας από 1ης Σεπτεμβρίου  η  Μελίτα Χισκάκη είναι η νέα Γενική
Γραμματέας του Δήμου Αλμωπίας.  Επειδή  όμως είναι αμισθί και όχι διορισμένη, δεν έχει…τον τίτλο της Γενικής Γραμματέως.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα  Η κα Χισκάκη έχει αναλάβει από αρχές Σεπτεμβρίου επίσημα τα καθήκοντα της και βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο της προκειμένου να ασκεί το έργο της. Μάλιστα την Παρασκευή, όταν και έγινε το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλμωπίας για την εκλογή των νομικών προσώπων η κα Χισκάκη ήταν από πρωί μέχρι το βράδυ στο Δημαρχείο φροντίζοντας για όλες τις αφανείς λεπτομέρειες. 

Αξίζει να τονίσουμε πως η κα Χισκάκη έχει αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες του Γενικής Γραμματέως. Αλλά επειδή είναι αμισθί και όχι διορισμένη, δεν έχει τον τίτλο της Γενικής Γραμματέως.
Γεννάται τώρα το ερώτημα για ποιον λόγο έγινε 10 ημέρες περίπου αργότερα η προκήρυξη της θέσης, αφού υπάρχει έστω και αμισθί γενική γραμματέας . Θα υπάρξει δηλαδή και άλλο πρόσωπο με τα ίδια καθήκοντα που θα αμοίβεται;
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ




Ο Δήμαρχος Αλμωπίας έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 161 και 167 του Ν.3584/2007 [ΦΕΚ 143/τ.Α΄/28-6-2007] για την κάλυψη θέσης γενικού γραμματέα καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους.
Οι ενδιαφερόμενοι/ νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
Α) Για το διορισμό στη θέση του γενικού γραμματέα ισχύουν τα προσόντα και τα κωλύματα των άρθρων 11 έως και 17 του ν. 3584/07, εκτός αν διαφορετικά ορίζεται στις επί μέρους διατάξεις. (παρ 1 άρθρο 167 του ν. Ν. 3584/2007)
Β) Πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ), ή πτυχίου Κ.Α.Τ.Ε.Ε., όπως προβλέπεται στο άρθρο 82 (παρ 2 άρθρο 161 του ν. Ν. 3584/2007 και όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 44 του Ν.4447/16)
Γ)Να έχουν εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης , να έχουν ηγετικές και διοικητικές ικανότητες, καθώς και οργανωτικές & επικοινωνιακές δεξιότητες. Επίσης να γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.
Ειδικά για τη θέση του γενικού γραμματέα, αποκλείεται ο διορισμός προσώπου που είναι συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και β' βαθμού προς τον Δήμαρχο . (παρ 2 άρθρο 167 του ν. Ν. 3584/2007)
 Οι ενδιαφερόμενοι μέσα σε προθεσμία πέντε [5] ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας, πρέπει να καταθέσουν στο Δήμο τα παρακάτω δικαιολογητικά :
 Α) Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Β) Βιογραφικό σημείωμα

Γ) Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή πτυχίο Κ.Α.Τ.Ε.Ε. της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής.
Δ) Πτυχίο ξένης γλώσσας
 Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου . Πληροφορίες από την κα Λαζοπούλου Αρχοντούλα τηλ. 2384350206 ) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Σημειωτέον ότι αιτήσεις, χωρίς τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα τυπικά παραπάνω προσόντα, δεν θα γίνονται δεκτές.




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

16 σχόλια:

  1. Τι θα πει "έχει αναλάβει όλα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της γενικής γραμματέως αλλά επειδή είναι αμισθί δε φέρει τον τίτλο"; Ληγμένα παίρνουν; Αυτά τα δήλωσε η ίδια; Ή τα γράφει κανένας άσχετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο της!!! Αντί να πούμε έναν καλό λόγο κάθεστε και γραφετε διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφού στη διορισμένη θέση του γενικού ηραμματεα θα πάει ο Τσιμτσιρίδης. Για να εχει εναν μισθό που εχει μείνει τωρα ανεργος. Οσο για τη Χισκάκη θα βρει αλλο τρόπο, μεσω τρίτων να τα παρει πολλαπλάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα κάνατε εσείς και τα ξέρετε καλά. Αν τα κάνουν και οι καινούργιοι κακό του κεφαλιού τους.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ποιος Τσιμτσιριδης και κουραφεξαλα...η Μελίτα είναι γενική γραμματέας...τέλεια και παύλα...ούτως ή άλλως ο μπατσης είναι δεσμευμένος απέναντι της...δεν ξέρω τι της χρωστάει αλλά δεν αλλάζει με τίποτε...σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα...

      Διαγραφή
  4. Ο Ρασπουτιν του δημαρχιακού μεγάρου έχει γίνει η Μελίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαμάντη βγαλε την επιστολή στη δημοσιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πια ειναι η μελιτα γέννημα θρεμα 40 χρονιά Αριδαία και δεν την ξέρω απο που ξεφυτρώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι όλοι να προσέφεραν αμισθί για το καλό του τόπου.φαινετσι απίθανο αλλά δεν είναι και ανέφικτο.μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλοτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καινούργια παιδική χαρά στην Λαγκαδιά περιμένουμε ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε παντου σχολιαζεις; Κλαιω απο τα γελια!

      Διαγραφή
  9. Εδώ γίνεται της Μελίτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή θανε και η τελευταία συνεργάτης του πού θα τον βουλιάξει και νωρίς νωρίς γιατί μαθενουμε ότι και θανε και στην επιτροπή αξιολόγησης υπαλλήλων??????Δεν το μάθατε και αυτή η επιτροπή αμισθι θανε γιατί οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν παλι οι υπάλληλοι φταίνε για ολο το χαλι του δήμου!!!!!Τα ακούς κύριε Μπίνος συγγνώμη μπατση ήθελα να γραψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το περιεχόμενο της επιστολής-συμφωνίας έχει κυκλοφορήσει προφωρικά και δεν μπορεί να εξαφανιστέι όπως θα ήθελαν κάποιοι. ΟΠΟΙΟΙ έχουν στα χέρια τους την επιστολή (υπογεγραμένη-ανυπόγραφη δεν έχει ουσία γιατί κατατέθηκε σε δημοτικό σύμβουλο)
    και δεν την δημοσιεύουν για να μάθουν οι πολίτες είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Κάπως έτσι ήταν και στην Εξαπλατανιάδα με την γνωστή εξέλιξη.Τ Ω Ρ Α που είναι νωρίς ακόμα ας βάλουνε τα πράγματα στην θέση τους. Σε αναμονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία η κυρία Μελίτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)