Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Φώφη: Θέλετε να μας κάνετε χώρα φτηνής εργασίας

«Οι ασύδοτοι επιχειρηματίες θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τις διατάξεις της ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ είναι απολύτως αντίθετο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής εργασίας. Επιδίωξη πρέπει να είναι η φροντίδα των εργαζομένων και κυρίως των άνεργων» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά στην παρέμβασή της για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων. Επιτρέπει η κυβέρνηση αναιτιολόγητα ακόμα και σε μειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων να εκχωρούν εξουσίες σε ιδιώτες. Δεν λαμβάνονται πρόνοιες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Επιχειρήσατε στην κυβέρνηση να στήσετε το δικό σας «Λευκό Οίκο» και αποτύχατε. Σκέψου να μην ήσασταν έτοιμοι. Φέρατε 36 διορθώσεις στο περίφημο επιτελικό κράτος. Επίσης 50 άρθρα ήρθαν την τελευταία στιγμή για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων και την αύξηση της γραφειοκρατίας.
Λέμε όχι επί της αρχής σε αυτό το νομοσχέδιο γιατί αποπνέει μια βαθιά συντηρητική λογική και δεν δημιουργεί δυναμική για ανάπτυξη. Αντίθετα υιοθετεί λογικές υπέρ των λίγων και των ισχυρών και εις βάρος των εργαζόμενων και της πλειοψηφίας του λαού.
Ειδικότερα οι διατάξεις για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και των εργαζόμενων καταθέσαμε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο είναι κατώτερο των περιστάσεων.
Όμως είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη του τόπου για ανάπτυξη και είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε κάθε άρθρο που είναι σε θετική κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)