Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

 – Έντονα φαινόμενα από το απόγευμα


Θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί..
Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός και την Τρίτη (19/11), καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αρχικά από τα δυτικά. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα είναι έντονα.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, από το πρωί θα επικρατούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, καθώς και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα αναμένεται ωστόσο, να ενταθεί η βροχή σταδιακά και να είναι ισχυρή τη νύχτα, με τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο από 6 έως 7 μποφόρ. Από τις καιρικές συνθήκες ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τη νύχτα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)