Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ολιγόλογος αλλά ουσιαστικός στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας ο Σάκης Χατζηδημητρίου


 





 Ουσιαστικός και στα πλαίσια καλοπροαίρετης κριτικής ο Σάκης Χατζηδημητρίου δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού  ΕΝΩΜΕΝOI  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ,
τοποθετήθηκε  σε επίμαχα θέματα   της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Με χαλαρό ύφος και επιχειρήματα εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Δημάρχου Αλμωπίας και της Μελίτας  Χιτσκάκη που παρουσίασε ο  Δ. Μπίνος  και που είχε στην διάθεσή του και το  ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ από την ίδια την Μ. Χισκάκη, διότι τέτοια συμμφωνητικά υπογράφονται μόνο μεταξύ ιδιωτών . Ο Δήμος διέπεται από κανόνες , τον σχετικό  Κώδικα και τους νόμους .
Τόνισε ότι  κάποιοι συμπεριφέρονται με αυταρχικό τρόπο, θεωρώντας ότι ο Δήμος Αλμωπίας τους ανήκει, εστιάζοντας μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία του συμφωνητικού, το οποίο όταν πρωτοδιάβασε το θεώρησε ότι ήταν πλαστό ή ότι έγινε για πλάκα.Σύμφωνα με το συμφωνητικό όλοι πρέπει να πειθαρχούν, από τον  Δήμαρχο  μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο  στην συγκεκριμένη ιδιώτη.
Επέρριψε ευθύνες για το θέμα αυτό τον Δήμαρχο Χρήστο  Μπάτση  και  ζήτησε να το πάρει πίσω και να ζητήσει συγγνώμη!!
Αναφερόμενος στο τεχνικό πρόγραμμα
για το έτος 2020 το χαρακτήρισε , πρόχειρο, ασαφές και γενικόλογο, δικαιολογώντας παράλληλα τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.
Ανέφερε μεταξύ άλλων   ότι παρά το γεγονός ότι  Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων κατέθεσαν προγράμματα κλπ μελέτες, ελάχιστες από αυτές συμπεριλαμβάνονται στο παραπάνω τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπίας!!
Για τον λόγο αυτό δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει.



Αναφερόμενος ο Σ. Χατζηδημητρίου για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για δήθεν μπάχαλο  στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , τον κάλεσε να μην εξομοιώνει τους εργατικούς υπαλλήλους με τυχόν μη συνεπείς του   στους οποίους αν υπάρχουν οφε΄λει να εφαρμόσει την προβλεπόμενη νομοθεσία. Τον επέκρινε επειδή δεν πήγε να παραλάβει και να ενημερωθεί από τον προκάτοχό του Κώστα Ζαχαριάδη, Τον κάλεσε να είναι πιο προσεκτικός και να διορθώσει  κάποιες ατέλειες   που τυχόν υπάρχουν
Ο πρόεδρος της   ΔΗΚΕΑ   Γ.Λεμονίδης  εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ανένδοτος , δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται  να υποκύψει σε τίποτα.





1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιέμαι πως μια ιδιώτης μπορεί να έχει μόνιμο γραφείο στο δήμο και να κάνει χρήση τηλεφώνων, υπολογιστών, ιντερνετ κλπ του δημου. Οι ιδιώτες όταν προσφέρουν υπηρεσίες στον δήμο δουλεύουν στο γραφείο τους, στην δουλειά τους ή επισκέπτονται απλώς τον δήμο. Επίσης πως μπορείς μόνο να συμβουλεύεις τον δήμαρχο όταν σου έχει εκχωρήσει εξουσία ελέγχου, διοίκηση και εκπροσώπηση σε φορέα. Μας δουλεύουν κοινώς ψιλό γαζί. Απλά δεν ξέρω αν αυτό το δούλεμα επιτρέπεται για τον θεσμικό ρόλο του δημάρχου. Τέλος πως έχει εφαρμογή και νομική υπόσταση ένα τέτοιο συμφωνητικό μεταξύ δύο προσώπων όταν από αυτό το συμφωνητικό καλούνται να είναι πρόθυμοι και να συνεργάζονται με την ιδιώτη, άλλοι άνθρωποι, υπάλληλοι, αντιδήμαρχοι και νομικά πρόσωπα και διοικητικά συμβούλια του δήμου που δεν υπέγραψαν τίποτα με αυτήν. Και αν πρέπει να συμμορφώνεται όλο το δημαρχείο και τα νομικά πρόσωπα του δημου σε ένα τέτοιο ιδιωτικό συμφωνητικό δεν θα έπρεπε αυτό να περάσει απο έγκριση και έλεγχο νομιμότητας από κάποιο όργανο του δήμου και όχι να πρωτοκολλείται απλώς στο πρωτόκολλο του δήμου και αν πρωτοκολλήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)