Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Κάνουν πλάκα στον Δήμο Αλμωπίας


 
Αποφασίζουν για το κυκλοφοριακό με τοπογράφο από την Καρδίτσα , ερήμην του κόσμου

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πλέον στον Δήμο Αλμωπίας. Ενώ διατυμπανίζουν  ότι επιζητούν συνεργασίες , στην πράξη ενεργούν τελείως αντίθετα.‘ Ετσι επέλεξαν την πιο ακατάλληλη ώρα για να μπορέσει να υπάρξει ευρεία συμμετοχή  για σημαντικά ζητήματα της πόλης. ‘Όπως η  1η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αλμωπίας, η οποία ορίστηκε να γίνει στις 10 το πρωί, ώρα που δεν βολεύει κανέναν επαγγελματία της πόλης. Κατά τα άλλα χαρακτηρίζει το θέμα της εκδήλωσης  σημαντικό. Το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο θα οργανώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί στη διάρκεια των επόμενων ετών, για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις των κατοίκων, με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, αποδοτικότερου και συμβατού περιβαλλοντικά συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού συστήματος.

 Ανάδοχος  μελετητής , σύμφωνα με την ανακοίνωση , είναι ο Αγροτικός τοπογράφος ΜΥΡΙΣΙΩΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ,από την Καρδίτσα. Ειναι άγνωστο πότε ανατέθηκε η συγκεκριμένη εργασία , καθώς δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σχετι
κή ανακοίνωση.


Η  ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσκληση συμμετοχής στην 1η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αλμωπίας



Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος σε συνεργασία με τον ανάδοχο σας προσκαλεί
Στην 1η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αλμωπίας με θέμα:ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα 10:00
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμωπίας
Δημαρχείο Αλμωπίας, Πλατεία Αγγελή Γάτσου
Ανάδοχος Μελετητής
ΜΥΡΙΣΙΩΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ,
Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός

1η Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
(ΣΒΑΚ) του Δήμου Αλμωπίας
«ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ»

Ο Δήμος Αλμωπίας αντιλαμβανόμενος την ανάγκη επίλυσης ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων τα οποία σχετίζονται άμεσα με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών, αλλά και της γενικότερης κυκλοφοριακής οργάνωσης της περιοχής μελέτης, προχώρησε στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Στο πλαίσιο διαμόρφωσης των γενικών κατευθύνσεων που θα κινηθεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο Δήμος Αλμωπίας διοργανώνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμωπίας την 1η Δημόσια Διαβούλευση, με θέμα: «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ». Η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ανατέθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας, στον μελετητή ΜΥΡΙΣΙΩΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός.
Ο Δήμος έχοντας θέσει ως στρατηγική κατεύθυνση την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και οδικής ασφάλειας, προωθεί την υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας της αστικής περιοχής του Δήμου και την παροχή υψηλής ποιότητας και βιώσιμης κινητικότητας και μεταφορών, είτε πρόκειται για μετακίνηση μέσα στην ίδια την αστική περιοχή του Δήμου, είτε αφορά σε διερχόμενη κίνηση από το οδικό δίκτυο του Δήμου.
Το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο θα οργανώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί στη διάρκεια των επόμενων ετών, για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις των κατοίκων, με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, αποδοτικότερου και συμβατού περιβαλλοντικά συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού συστήματος. Ενός συστήματος που στο επίκεντρο θέτει τον μετακινούμενο πολίτη ως πεζό και χρήστη ποδηλάτου, με στόχο η διευθέτηση της κυκλοφορίας οχημάτων να λαμβάνει υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Με τον τρόπο αυτό, οι έννοιες της κινητικότητας και της προσβασιμότητας, δίνουν προτεραιότητα στον πεζό, στο ποδήλατο και ακολούθως στο αυτοκίνητο, και αυτή θα είναι η διάσταση των παρεμβάσεων που θα πρέπει να σχεδιαστούν.
Σημαντικό χαρακτηριστικό κατά την διαμόρφωση ενός ΣΒΑΚ και μια από τις βασικές διαφορές του σε σύγκριση με τον παραδοσιακό συγκοινωνιακό σχεδιασμό, αποτελεί η ενεργή συμμετοχή των εμπλεκόμενων θεσμικών και άλλων φορέων, καθώς επίσης και των πολιτών. Στα πλαίσια αυτής της 1ης Δημόσιας Διαβούλευσης, θα προσδιοριστούν και θα προτεραιοποιηθούν οι προσδοκίες σχετικά με το μέλλον του Δήμου όσον αφορά στην κινητικότητα, ώστε να διαμορφωθεί το όραμα πάνω στο οποίο θα βασιστούν οι προτεινόμενες δράσεις και παρεμβάσεις του ΣΒΑΚ.
Για αυτό το σκοπό η συμμετοχή σας θεωρείτε ιδιαίτερα χρήσιμη και απαραίτητη στην 1η Δημόσια Διαβούλευση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την συμβολή σας σε μια εποικοδομητική συζήτηση για τον εντοπισμό όλων των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στην κινητικότητα εντός του Δήμου Αλμωπίας, ώστε να καθοριστούν οι προτεραιότητες και το όραμα για το μέλλον, σύμφωνα με το οποίο θα διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).

3 σχόλια:

  1. Έγινε διαγωνισμός επί Μπινου. Η σύμβαση και η μελέτη προχωρά επί Μπατση. Ο δήμος έχει συνέχεια. Απλά ορισμένοι σύμβουλοι του νυν δημάρχου αλλά και ο νυν δήμαρχος προσπαθούν να πείσουν ότι μέσα σε τρεις μήνες τα κάνουν όλα με μαγικό ραβδί. Οι πολιτικοί της μικρής σκηνής της Αλμωπίας είναι αναμενόμενο να κονταροχτυπιουνται. Αλλά όταν μορφωμένοι σύμβουλοι που ξέρουν και από διαδικασίες μας παρουσιάζουν ως σούπερ ταχυδακτυλουργο τον κ. Μπατση που τα κάνει όλα σε τρεις μήνες, έλεος. Μαζευτειτε λίγο. Που και να παίρνατε μισθό. Κουλωτουμπες θα κάνατε. Αλήθεια, ο έτερος άλλα εμισθος Σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος, τι έχει να πει για την ισοπέδωση της προσπάθειας του ως αντιδημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι αγροτικός τοπογραφος αλλά αγρονόμος τοπογραφος μηχανικός. Επιτελους, δεν ηξερες, δεν ρωταγες? Το ερωτημα μου όμως ειναι άλλο, αγρονομο τοπογραφο χρειαζόμαστε ή συγκοινωνιολόγο πολιτικο μηχανικό? Τι λέει η πολύξερη Μελίτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΗ - ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΗ - Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ - ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΜΕ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ -ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)