Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Πρόωρα κάλαντα με ξερίζωμα δέντρων στην Κεντρική πλατεία Αριδαίας




Η πολύπαθη κεντρική πλατεία της Αριδαίας μετά από αρκετά χρόνια   ηρεμίας, μπαίνει ξανά στον …σωλήνα των πειραμάτων.
Αυτή την φορά με το ξερίζωμα δέντρου  προκειμένου να τοποθετηθεί  , όπως αφήνεται να εννοηθεί , αφού δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, άλλο υψηλό  δέντρο από το δάσος για να στολιστεί ως χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στο μεταξύ όμως δίπλα υπάρχει ειδική κατασκευή από προηγούμενες δημοτικές αρχή που στολίζεται ως χριστουγεννιάτικο δέντρο.




Προφανώς οι καλικάντζαροι ξεκίνησαν νωρίτερα την δουλειά τους και έπιασαν στον ύπνο την παράδοση , ρίχνοντας τελικά το δέντρο (όχι της γης ) αλλά έστω και της πλατείας.
 Δεν έγινε γνωστό αν η εντολή δόθηκε από την ΔΗΚΕΑ , που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει  την διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ή τον Δήμο. Στο μεταξύ έχει αρχίσει να συζητείται έντονα το γεγονός  αν είναι νόμιμη η ενέργεια αυτή και αν υπάρχουν οι σχετικές άδειες. Και τέλος αναρωτιούνται αν χρειάζεται άδεια και από το Δασαρχείο.
Η σχετική « επιχείρηση» πάντως έγινε και παρουσία  ανθρώπων του Δήμου. Να δούμε αν θα ακολουθήσουν τα όποια «κάλαντα» ή αν όλα περάσουν στο ντούκου.

3 σχόλια:

  1. Ν 4067-2012
    Άρθρο 29
    Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών
    2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες :
    ζ) "κοπή δένδρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή σε Ζ.Ο.Ε., καθώς και σε οικισμούς προϋφιστάμενους του ν.δ.17.7.1923 (Α223) και οικισμούς οριοθετημένους με το από 24. 5.1985 π.δ.. Ειδικά, για την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού, Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας χορηγείται ύστερα από αίτηση, η οποία συνοδεύεται από Τεχνική Έκθεση του αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα και της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου δήμου και σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου του δήμου, με την επιφύλαξη των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας".
    Υπάρχει αναφορά στο νόμο στην κοπή δέντρου. Με την κοπή τελειώνουμε την ζωή του δέντρου και το προορίζουμε για πέταμα ή για καυσόξυλα. Η εκρίζωση με σκοπό την φύτευση κάπου αλλού δεν είναι κοπή.
    Αν έπρεπε να ρωτήσουν ή να πάρουν έγκριση από Δασαρχείο ή αλλού αυτό ας το κοιτάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τοπικοί μας άρχοντες λειτουργούν με μία προχειρότητα και υπεράνω των διαδικασιών και αυτό φαίνεται να διακρινει και τον νέο δήμαρχο στις πρώτες μέρες του όπως και όλους τους άλλους που προηγήθηκαν. Όλοι σχεδιάζουν με ορίζοντα το αύριο και όχι το μέλλον. Αυτό είναι η μιζέρια του τόπου μας. Τόσα χρόνια που πέρασαν αν είχαν φυτεύσει έλατο στην πλατεία και στο πάρκο του δημαρχείου τώρα θα είχαμε λύσει το θέμα, ω έλατο! Ας φυτεύσει ο νέος δήμαρχος ένα έλατο σε σχεδιασμένη θέση στην πλατεία και στο δημαρχείο για να μεγαλώσει και να το στολίζουν οι επόμενοι δήμαρχοι όταν αυτός μπορεί να μην είναι. Αλλά που τόση σκέψη και ειδικά παρακαταθήκη για τους επόμενους. Τέλος πάντων πάλι χύνεται μελάνι και δεν θα βάλει κανείς μυαλό και δεν θα θέσει μακροπρόθεσμους στόχους για αυτήν την πόλη. Φύτευση αγαπητοί μου και στολισμός των υπαρχόντων, είναι η λύση. Βάλτε φωτισμό και λαμπάκια στα πλατάνια της πλατείας και να δεις τι ωραία που θα είναι την νύχτα. Στολίστε το πολύ όμορφο ελατοείδες στην μπροστά όψη του δημαρχείου κοντά στο βιβλιοπωλείο που βλέπει προς την πλατεία Αγγελή Γάτσου. Είναι εκεί και σας περιμένει να το δείτε. Και σταματήστε τα πειράματα. Ευχομαι να στηρίξουν καλά το ελάτο που έφεραν στην κεντρική πλατεία μην πέσει και μας πλακώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή θα ευχόμαστε να πιάσει το ελατο που έφυγε από το βουνό και ήρθε στην πλατεία. Θα ευχόμαστε να πιάσει και ο πλάτανος που έφυγε από την πλατεία και κάπου αλλού τον φυτευσαν. Θα ευχομαστε. Και αν δεν πιασουν οι ευχές; θα εχουν απλα ξεραθει δυο δέντρα που τα μετακινησαν χωρίς σχεδιασμό και χωρίς αποφάσεις. Και μετα; ποιος θα φταίει; Έχει ξαναμετακινησει δέντρο από το βουνο ο κ. ΜΠΑΤΣΗΣ όταν ηταν αντιδήμαρχος και το είχαν τοποθετήσει στο πάρκο του δημαρχείου. Φυσικά δεν έπιασε και ξεράθηκε. Τι πιστεύει ότι θα αλλάξει τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)