Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Οκτώ νεκροί σε Ισπανία και Πορτογαλία από το πέρασμα της «Έλσα»...



Τραγικός ο απολογισμός της καταιγίδας Έλσα που πλήττει τη δυτική Ευρώπη, καθώς από την Πέμπτη οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει το θάνατο έξι ανθρώπων στην Ισπανία και δύο στην Πορτογαλία.
Μία...
Νοτιοκορεάτισσα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσαν επάνω της θραύσματα από ένα δημόσιο κτίριο, που αποκολλήθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης Ενρίκε Λόπεθ. Το συγκεκριμένο κτίριο είχε ελεγχθεί το 2015 και τότε δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα.

Ο 60χρονος Ολλανδός πνίγηκε ενώ έκανε σερφ στην επαρχία Ουέλβα της νοτιοδυτικής Ισπανίας. Ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του χθες όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από έναν ποταμό στην Ουασκάρ της Γρενάδας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας.

Εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων και των πλημμυρών που προκλήθηκαν χθες σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ Λισαβόνας και Πόρτο. Οι αρχές πρόσθεσαν ότι 70 κτίρια της χώρας εκκενώθηκαν.

Στη νοτιοανατολική Γαλλία, αγνοείται ένας άνδρας ο οποίος έπεσε στα νερά της Μεσογείου από ένα ιστιοφόρο. Ένας φίλος του που βρισκόταν στο ίδιο σκάφος σώθηκε.

Αφού επλήγησαν από δύο επεισόδια ακραίων φαινομένων στη διάρκεια ενός μήνα, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, η Κυανή Ακτή και η Κορσική πλήττονται και πάλι από την Παρασκευή από σφοδρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Έρχεται η «Φαμπιάν»

Εξάλλου μόλις πέρασε η καταιγίδα Έλσα μία άλλη, η Φαμπιάν, έχει ήδη αρχίσει να πλήττει με πολύ ισχυρούς ανέμους περιοχές της Ισπανίας όπως τη Γαλικία, όπου καταγράφηκαν ριπές ταχύτητας 170 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 14 πτήσεις, σύμφωνα με την Aena την υπηρεσία διαχείρισης αεροδρομίων.

Δεκατρείς ακόμη πτήσεις που θα προσγειώνονταν στη Γαλικία αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό προς άλλα αεροδρόμια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Η Γαλικία και η γειτονική επαρχία Αστούριας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, ενώ περίπου 8.000 νοικοκυριά στη Γαλικία δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο.

Η «Φαμπιάν» έφτασε χθες και στις ακτές του Ατλαντικού της Γαλλίας και αναμένεται μέχρι σήμερα να πλήξει τις μισές περιοχές του νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)