Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα


 

 – Εγκλωβισμένα οχήματα και ουρές χιλιομέτρων

Όλα τα ΚΤΕΛ από κεντρική και βόρεια Ελλάδα ακύρωσαν τα δρομολόγια προς Αθήνα - Διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών - Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στη Μαλακάσα


Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας καθώς διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και στα δύο ρεύματα, λόγω χιονόπτωσης.

Αναλυτικότερα, αποκλεισμένα παραμένουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για φορτηγά και λεωφορεία, από την περιοχή των διοδίων στις Αφίδνες μέχρι την Τραγάνα της Φθιώτιδας. Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Καπανδριτίου και της Μαλακάσας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Στο σημείο έχουν σπεύσει από νωρίς δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση. Η κίνηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων γίνεται κανονικά αλλά με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού διευκολύνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων και παίρνοντας μέτρα έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν, εκεί όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Μάλιστα, στην περιοχή των Δερβενοχωρίων στη Βοιωτία χρειάστηκε να επιστρατευτεί ερπυστριοφόρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός 20χρονου που είχε κολλήσει στα χιόνια. Ο νεαρός επικοινώνησε με το νούμερο έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το όχημά του κόλλησε 4 χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στη θέση «Τσιγκουράτι», περίπου στις 12 το μεσημέρι ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του.

Προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα, όπως και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» της σε όλη την Ελλάδα, δύο ημέρες πριν τον νέο χρόνο. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι βροχές, οι χιονοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και οι χαμηλές θερμοκρασίες.


1 σχόλιο:

(3)