Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

"'Εφυγε" ο Γιώργος Τσορακλίδης από την Κωνσταντία πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ)

 

 
Έφυγε  ο Γιώργος Τσορακλίδης, ο πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης (
ΟΣΕΠΕ), (πρώην Δυτικής Γερμανίας), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Ποντίων Μονάχου, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, και με έντονη δραστηριότητα στον αντιδικτατορικό αγώναΟ Γιώργος . Τσορακλίδης, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στο Μόναχο όπου διέμενε, και είχε καταγωγή από την Κωνσταντία του νομού Πέλλας.

Ο Γιώργος Τσορακλίδης, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μαζί με τους αείμνηστους Γιάννη Παπαδόπουλο και Χρήστο Παπαδόπουλο, και άλλους πρωτοπόρους μετανάστες Πόντιους στη Γερμανία, ίδρυσαν τότε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στη δεκαετία του 1980, ενδυνάμωσαν την Ομοσπονδία στο χώρο της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Τσορακλίδης, ήταν από τους πρωτοπόρους αγωνιστές για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Γιώργος Τσορακλίδης, συμμετείχε ενεργά σε διεθνή συνέδρια του ποντιακού ελληνισμού, όπως επίσης και στην τριτοβάθμια οργάνωση, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, της οποίας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.





(
 

1 σχόλιο:

  1. Καλό παράδεισο Γιώργο μας ? έδωσες και την ψυχή σου για τον ποντιακό ελληνισμό,
    καλό ταξίδι...Γιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)