Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Κατάλληλο για πόσι το νερό της Αριδαίας





ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΛΙΓΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Το νερό της Αριδαίας  είναι πόσιμο και ο κόσμος μπορεί να το πίνει άφοβα . ‘Όμως για να το πει και επίσημα πρέπει να λάβει τις αναλύσεις που έγιναν στα χέρια του και μετά την νέα ανακοίνωση της ΔΕΥΑ.  Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων  σε συνέντευξη τύπου πο υ έδωσε  τη Παρασκευή ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος  Παρούτογλου  μαζί με τον Διευθυντή Τάσο Παναγιωτελίδη.
Με αφορμή τα τελευταία προβλήματα που δημιουργήθηκαν από βλάβες , αλλά και από αναλύσεις που έδειχναν άνοδο του Αρσενικού κυρίως στην υδροδότηση της Αριδαίας , αναφέρθηκαν διεξοδικά σ και κατανοητά σε όλα . Με τους κατάλληλους χειρισμούς διευθετήθηκαν όλα .
 Και οι δύο αναφέρθηκαν στην  δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρηση και κάλεσαν τον κόσμο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του για να μπορεί η επιχείρηση να προσφέρει ακόμα καλύτερες  υπηρεσίας.  Το έλλειμμα ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια , όμως η διοίκηση έχει έτοιμες προτάσεις για την αντιμετώπισή του , τις οποίες θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο.  Ο Νίκος  Παρούτογλου παραδέχτηκε ότι η μόνη λύση για την υδροδότηση της Αριδαίας  είναι να διοχετευθεί νερό στο έργο της Σωσάνδρας. Από τα στοιχεία που παρέθεσε προκύπτει η τεράστια αδιαφορία της περιφέρειας προς την Αλμωπία . Ενώ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το απαιτούμενο  έργο από το 2017 δεν έκανε τίποτα. Παρά τις διαβεβαιώσεις δε του Αντιπεριφερειαρχη ότι η δημοπρασία θα άρχιζε  αρχές του χρόνου , τώρα μετατίθεται για τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στο θέμα των τελευταίων ημερών  ο Νίκος Παρούτογλου   είπε ότι , «μας ήρθε ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγείας το οποίο μας πληροφορούσε ότι πάρθηκε ένα δείγμα από κάποιο σημείο της Αριδαίας, οι αναλύσεις ολοκληρώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου που μας έστειλαν το έγγραφο και μας πληροφορεί ότι η περιεκτικότητα που ανιχνεύτηκε σε αρσενικό είναι 17 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Το συγκεκριμένο δείγμα πάρθηκε στις 14 Νοεμβρίου, δηλαδή 2,5 μήνες μετά μας στέλνουν μία ανάλυση και όπως καταλαβαίνετε εμείς στο ενδιάμεσο έχουμε κι άλλες αναλύσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι το νερό είναι κατάλληλο».Ερωτώμενος από το Ραδιο Αλμωπία  για τις μεγάλες καθυστερήσεις παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συνεχίζοντα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ είπε ότι  «Εμείς έπρεπε να ενεργήσουμε άμεσα, γιατί έστω και η παραμικρή υποψία να υπάρχει πως κάποιος έχει κάνει λάθος, θα ήταν ανεύθυνο να μην ενεργήσουμε όπως θα έπρεπε». Και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή κατηγορήθηκα επειδή δήλωσα με βεβαιότητα ότι το νερό είναι κατάλληλο. Η πορεία μου έχει δείξει ότι αντιμετωπίζω υπεύθυνα τέτοια ζητήματα. Δεν θα έβγαινα να πω κάτι τέτοιο αν δεν είχα κάποια στοιχεία στα χέρια μου. Παρόλαυτά, επιμένω και λέω να κάνει ο κόσμος υπομονή μέχρι να βγάλουμε νεότερη ανακοίνωση».

Επίσης ο κ. Παρούτογλου τόνισε ότι δεν μπορεί να μην αναφερθεί και σε τρεις αναλύσεις που έχει η ΔΕΥΑ από την εταιρία που συνεργάζεται και παρουσιάζουν τα εξής αποτελέσματα: «Η μία είναι στις 7/11/2019 και λέει αρσενικό κάτω από 1. Η άλλη είναι 27/12/2019 και λέει αρσενικό 7,63. Το τρίτο δείγμα από 18/10/2019 λέει αρσενικό 8,5. Εμείς δηλαδή σαν επιχείρηση έχουμε στοιχεία ότι το νερό είναι κατάλληλο, αλλά αφού μας ήρθε αυτό εμείς οφείλουμε να πάρουμε δείγμα από τον καινούριο τρόπο υδροδότησης που έχουμε δημιουργήσει και αφού το δείγμα κριθεί κατάλληλο τότε θα βγάλουμε την επίσημη ανακοίνωση αν το νερό είναι πόσιμο ή όχι».

Ο κόσμος  ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ να πίνει νερό, ΌΤΑΝ  υπάρξει νέα ανακοίνωση της ΔΕΥΑ που θα διαβεβαιώνει ότι το νερό είναι πόσιμο σύμφωνα με τις μετρήσεις που βρίσκονται .

1 σχόλιο:

  1. Απο τον Αννα στον Καιαφα κ απο τον Δημο στην Περιφέρεια σα δεν ντρεπομαστε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)