Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα και δεύτερο στην Αθήνα - Είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

Κορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα και δεύτερο στην Αθήνα - Είχε ταξιδέψει στην ΙταλίαΚορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα στη χώρα μας, καθώς μια Ελληνίδα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία.

Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εξάλλου, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, η 40χρονη είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.
Σε καλή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη η 38χρονη επιχειρηματίας και το παιδί της που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.
Η 40χρονη γυναίκα επέστρεψε από το Μιλάνο το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ενώ παρουσίασε συμπτώματα το απόγευμα της Τετάρτης. Επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα στην απομόνωση των επειγόντων.
Στη συνέχεια αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου εισήχθη σε θάλαμο απομόνωσης απ’ όπου λαμβάνονται δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο και το πρωί της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο για να τη μεταφέρει στο «Αττικόν», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.
Επιπλέον, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.
Τα παιδιά της 40χρονης φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών, γεγονός το οποίο έθεσε σε επιφυλακή το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η κόρη της βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο σε εκδρομή στο Λονδίνο.
Το κορίτσι ήταν με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.
Περισσότερα σε λίγο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)