Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Μακελειό στη Γερμανία:

  Έννια νεκροί από πυροβολισμούς έξω από μπαρ - Νεκρός ο δράστης

Μακελειό στη Γερμανία: Έννια νεκροί από πυροβολισμούς έξω από μπαρ - Νεκρός ο δράστης
Οκτώ νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των τουλάχιστον δύο επιθέσεων που διαπράχθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στο Χανάου της Έσσης, έξω από μπαρ με ναργιλέδες.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ για τους νεκρούς, ενώ συμπλήρωσε ότι η επιχείρηση εντοπισμού του δράστη ή των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη. Τρία άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε στην περιοχή Κέσελσταντ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμη νεκρό σε τρίτο σημείο της πόλης.
Ένας ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις επιθέσεις έξω από μπαρ στην Χανάου της Έσσης, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον πέντε να τραυματιστούν σοβαρά.
Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 22:00 (τοπική ώρα), άνδρες που βρίσκονταν έξω από μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο της πόλης έγιναν στόχος πυρών από διερχόμενο αυτοκίνητο. Σε αυτή την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, πιθανόν κουρδικής καταγωγής.
Λίγη ώρα αργότερα, πανομοιότυπη επίθεση δέχθηκαν θαμώνες παρόμοιου είδους μπαρ, από την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα.
Οι πληροφορίες για μια τρίτη επίθεση σε άλλη περιοχή της πόλης δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε η εφημερίδα Bild, η αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός κι έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της πόλης των 98.000 κατοίκων Κλάους Καμίνσκι δήλωσε συγκλονισμένος και τόνισε ότι η νύχτα της Τετάρτης είναι «η χειρότερη που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί». Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες της Χανάου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.
Νεκρός ύποπτος της επίθεσης
Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας άνδρας που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση, βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα της πόλης Χανάου, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα ακόμη πτώμα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη η σχέση των δύο ατόμων που βρέθηκαν νεκρά.
Στις 03:00, οι αστυνομικές αρχές είχαν ειδοποίηση για έκρηξη σε διαμέρισμα στην περιοχή, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και εντόπισαν τα δύο πτώματα. Έπειτα, ερεύνησαν το όχημα του νεκρού υπόπτου και βρήκαν όπλα και πυρομαχικά. Η Bild επικαλούμενη αστυνομικές πηγές μεταδίδει ότι πρόκειται για Γερμανό πολίτη χωρίς να δίνει κάποια πληροφορία για τα κίνητρά του.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε και μία σύλληψη υπόπτου. Πιθανότερο σενάριο είναι πως η επίθεση ήταν τρομοκρατική ενέργεια.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Ο ύποπτος για τη διάπραξη των επιθέσεων βρέθηκε «νεκρός μέσα στο σπίτι του», ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην κατοικία του βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική αστυνομία μέσω Twitter. Το εύρημα έγινε από μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που αναπτύχθηκαν νωρίτερα στην πόλη.
Η έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση συνεχίζεται.


ΠΗΓΗ

Dikaiologitika News | Ειδήσεις


1 σχόλιο:

(3)