Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Απελπιστική κατάσταση για τον Χ. Μπάτση




 Πολύ απότομα σταμάτησε η  συνήθης περίοδος χάριτος   των τπικών ΜΜΕ και της κοινωνίας, προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας Χ. Μπάτση , όπως   συνήθως γινότανε και για κάθε νέο Δήμαρχο.
Παρά  τα κυβερνητικά τερτίπια  για  να έχουν δήθεν κυβερνησιμότητα  οι Δήμοι , οι χειρισμοί του Δημάρχου Αλμωπίας δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχοντας ως εταίρο μια παράταξη με κατανόηση  και πολύ διάθεση συνεργασίας  και μια αντιπολίτευση χαλαρή που  δεν βάζει εμπόδια μέχρι στιγμής , ο ίδιος δίνει την εντύπωση ότι  αυτός και οι συνεργάτες του κάθε άλλο  
 «ΠΑΡΑ ΕΔΩ ΖΟΥΝΕ» . 

Ακόμα και τα φανατικά τοπικά ΜΜΕ που έκοβαν τις  φλέβες τους  για  αυτόν , αλλάζουν πολιτική και προσγειώνονται στην πραγματικότητα , μπροστά στον κίνδυνο να γελοιοποιηθούν . Δειλά-δειλά αρχίζουν να ανακαλύπτουν  τα προβλήματα της καθημερινότητας .Αλλά και διάφορα προβλήματα με τον συνδυασμό του Ν, Παρούτογλου ,κάνοντας μία ύστατη προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα  με το ¨μπουρδούκλωμα ¨που συμβαίνει στην δημαρχιακή παράταξη.
Βάζοντας προφανώς στοίχημα με τον εαυτό του  ο Χρ. Μπάτσης  ότι μπορεί να είναι αυτός  ο καλύτερος Δήμαρχος όλων των εποχών  και δη από τον προκάτοχό του τα έχει κάνει μαντάρα . Μέχρι τώρα τουλάχιστον δείχνει να πελαγοδρομεί . Να μην γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά. Μπορεί η πρώτη μεγάλη τεράστια γκάφα με το πρωτοφανές παγκοσμίως  ιδιωτικό συμφωνητικό με υποψήφια του που δεν εκλέχτηκε, αλλά με τον τρόπο αυτό  έπαιρνε αρμοδιότητες υπεράνω δημοτικού συμβουλίου και δημάρχου  να πέρασε  πολύ στα μαλακά. Τα ερωτήματα όμως μένουν και ο Δήμαρχος μέχρι σήμερα αρνείται να δώσει δημόσια , παρά τις ερωτήσεις τον αριθμό πρωτοκόλλου που είχε η ανόητη αυτή απόφαση. Τα αυτογκόλ όμως συνεχίστηκαν και με άλλα παρόμοια φαινόμενα. Η σπουδή μέχρι σήμερα είναι πως θα ¨ξοφληθούν¨ προεκλογικά γραμμάτια και όχι το καλό του τόπου που προεκλογικά είχαν ως κορωνίδα. Δικαίωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο , ‘οσα ισχυριζόταν ο προκάτοχός του  Δ. Μπίνος ότι νοιάζονται μόνο για τις ¨καρέκλες¨ και τα χρήματα που απορρέουν από αυτές.
Τον δικαίωσαν μάλιστα με τρόπο ολοφάνερο , για να μην αμφιβάλλει κανείς  για αυτό.
 Τα διάφορα άλλοθι που επικαλούνται δεν πείθουν κανένα . Με την πρακτική  και τον τρόπο που λειτουργούν αναζητούν  να επιρρίψουν ευθύνες στον εταίρο συνδυασμό του Ν. Παρούτογλου, που είναι σχεδόν άψογος μέχρι τώρα και δεν δίνει δικαιώματα. Οι «μεταγραφές»  που έκανε για να κυβερνήσει παρακολουθούν μάλλον αμήχανα την όλη κατάσταση και να αντιλαμβάνονται αρκετά αργά  ότι άλλα πίστευαν και άλλα συμβαίνουν . Όμως  και σύμβουλοι του συνδυασμού του Χρ. Μπάτση  έχουν διαφορετική αντιμετώπιση (πολιτικές και οικονομικές) .
Μεγάλος χαμένος βέβαια ο Δήμος Αλμωπίας  που τελικά δεν κινδύνευε από καμία συμφωνία  των Πρεσπών , αλλά από συμφωνίες που ανέδειξαν ανθρώπους πολύ κατώτερους των περιστάσεων . Φυσικά και είναι πολύ νωρίς και μπορούν να ανασκουμπωθούν.

 Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν το θέλουν 
και αν το αντιλαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)