Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον δήμαρχο Αλμωπίας για το…rexona



Κάποιος από το περιβάλλον του δημάρχου Αλμωπίας ή από τους έμμισθους και άμισθους συμβουλάτορες του πρέπει να του μιλήσει  για το… REXONA.
Μπορεί κάποιοι από τους λεγόμενους δικούς του να τρίβουν τα χέρια τους από τις γκάφες και τα ατοπήματα του αρχηγού τους , όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο δήμαρχος εκπροσωπεί όλο τον Δήμο και οφείλει  να το έχει υπ όψη του  σε κάθε ενέργεια και λειτουργία.
Ο Δήμος δεν είναι εφαλτήριο ούτε και βήμα  να βγάζει τα προσωπικά του αποθημένα. Τελευταίο ανδραγάθημα του «πόνημα» περί δημοσιογραφίας  στο FACE BOOK που αναφέρει τα εξής :

«Ενα νέο λουλούδι (ενδεχομένως και γαϊδουρόγκαθο. Ο καθένας το κρίνει όπως νομίζει) άνθησε τα τελευταία χρόνια στο δημοσιογραφικό μπαχτσέ. Των δημοσιογράφων σε διατεταγμένη υπηρεσία. Των δημοσιογράφων που εκτελούν συμβόλαια, των δημοσιογράφων που δεν είναι με το μέσο στο οποίο εργάζονται, αλλά με το κόμμα στο οποίο ανήκουν. Είναι μία έκφραση της παρακμής της δημοσιογραφίας ή ακριβέστερα η αθλιότητα της δημοσιογραφίας.

Βεβαίως και στο παρελθόν υπήρχαν δημοσιογράφοι που ήταν στην υπηρεσία κομμάτων, υπήρχαν και εκείνοι που εργάζονταν σε κομματικά έντυπα, όπως υπήρχαν και υπάρχουν οι αργόμισθοι δημοσιογράφοι (ο αστικός δημοσιογραφικός μύθος λέει πως πασίγνωστος δημοσιογράφος είχε ως 11 αργομισθίες και μάλιστα κάποια φορά είχε δημιουργηθεί γραφείο Τύπου για να πληρώνεται ο εν λόγω κύριος) που ήταν στην υπηρεσία συνήθως της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τα λουλούδια αυτά υπερασπίζονταν τις θέσεις, τις απόψεις, τις πράξεις και τις πρόβαλαν, προωθούσαν, μετέδιδαν (βάλτε όποιο ρήμα θέλετε) του κόμματος και της κυβέρνησης. Ηταν στην υπηρεσία οποιουδήποτε άλλου εκτός από τον πολίτη, τον οποίο υποτίθεται πληροφορούσαν.

Σήμερα τα νέα λουλούδια (ή γαϊδουράγκαθα αν προτιμάτε) δεν υπερασπίζονται θέσεις με τις οποίες ενδεχομένως και να συμφωνούν, οπότε εκφράζουν και τον εαυτό τους, αλλά έχουν αναλάβει εργολαβικά να βρίσουν, συκοφαντήσουν, προσβάλουν, διαβάλουν τους αντιπάλους εκείνων που τους έχουν αναθέσει την εργολαβία.»


Ο πρώτος πολίτης του Δήμου  δεν τολμά όλα αυτά να τα πει δημόσια και όπως κάνουν όλοι. Είναι ολοφάνερο ότι δεν τολμά να κατονομάσει , ως οφείλει , σε ποιον αναφέρεται και βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες .
Είναι φυσικό από μια άποψη να μην γνωρίζει την  ιστορία  της δημοσιογραφίας   του τόπου
 Γιατί ανακάλυψε όψιμα την πολιτική. Έχει αντιληφθεί όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρόνια τώρα έχουν προσφέρει  , τους οποίους μάλιστα μάχεται να εξοντώσει.  Υπάρχουν και άνθρωποι που μέσα σε μία νύχτα  με μια φωτογραφική μηχανή  αυτοβάπτιστηκαν δημοσιογράφοι  και με δημοτικά χρήματα προσπαθεί να τους κάνει με το ζόρι δημοσιογράφους. Θεωρώντας ότι μπορεί να τον σώσουν . Και άλλοι απολαμβάνοντας την παχυλή σύνταξή τους ή τις θέσεις στο δημόσιο σκέφτηκαν ότι μπορούν να κάνουν ένα « χόμπι»  σε βάρος των εργαζομένων. Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει και να γράφει δημόσια  τις απόψεις του . Όχι όμως να το κάνει σε βάρος όσων προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους . Ας παραιτηθούν από τις συντάξεις και τους μισθούς τους και ας κατέβουν στο στίβο του ελεύθερου επαγγελματία.  Να λες όλη την αλήθεια δήμαρχε.
Έχεις κάθε δικαίωμα να θυμώνεις , να αγανακτείς ως άνθρωπος . Πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να ενημερώνει τον κόσμο. Μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ ή  από  δικά του που θα φτιάξει , αλλά να τον ενημερώνει . Και να αφήσει τις υπεκφυγές. Δυστυχώς η ενημέρωση των πολιτών της Αλμωπίας από την πλευρά του Δήμου βρίσκεται έτη φωτός κάτω από το μηδέν . Ευτυχώς που υπάρχει το ελάχιστο φιλότιμο  λίγων τοπικών ΜΜΕ, χάρη στα οποία υπάρχει η όποια ενημέρωση. Είναι προφανές δήμαρχε ότι όταν η ενημέρωση δεν σας βολεύει καλύτερα να μην υπάρχει. Σεβαστή η φιλότιμη προσπάθειά σου να αντιγράψεις επακριβώς το κείμενο , αλλά πες και από πού είναι. Άλλωστε είναι τόσο επιτυχημένη η «φωτογράφιση» που επιχείρησες. Θυμώνεις όμως μάλλον ετεροχρονισμένα και πολύ αργά. Διότι κάποτε ήσουν όλο τιμή και καμάρι όταν έγραφε για σένα . Δήμαρχε ψυχραιμία και σύνελθε. Η ροπή σου στα αυτογκόλ δεν έχει τελειωμό. Σου το λέμε εμείς , γιατί όλοι αυτοί οι αυλικοί δεν θα σου το πουν ποτέ. Και σου το λέμε εγκαίρως και  όχι 
κατόπιν εορτής . Εκτός και αν έτσι σου αρέσει.

5 σχόλια:

  1. Έτσι! Όταν το κνώδαλο που το έχωσαν στο δήμο και το πληρώναμε από την τσέπη μας, τους εξυπηρετούσε γλείφοντάς τους πατόκορφα όλα ήταν καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ta lefta mas re kleftes pote fa ta paroume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ πολύ θέλουμε
    Καθαρό πόσιμο νερό καθημερινά
    Ανατολική Αλμωπία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααα γινεστε παραλογοι.
    Τα θελετε ολα και αμεσως.
    Αυτη η κυβερνηση, αυτη η περφερειακη αυτοδιοικηση, αυτη η δημοτικη αρχη ξεκινησαν απο τα μειζονα.
    Καταργησαν πρωτα τη συμφωνια των Πρεσπων και μεχρι το τελος της δεκαετιας θα εχετε και νερο. Αν δεν τυχει κατι εκτακτο, διοτι ανθρωποι ειμαστε κανεις δεν ξερει.
    Πρωτα τα εθνικα μεγιστα ζητηματα. Δε μπορειτε να κρατηθειτε δεκα χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για νερο στον απο Ανατολικη Αλμωπια προερχομενο και καταγωμενο προεδρο της ΔΕΥΑ Ν.Παρουτογλου. Αποτελει μελος και ειναι αρχηγος παραταξης της σημερινης τοπικης κυβερνησης. Αυτος μπορει. Ειναι ικανος ο αρχηγος.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)