Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: 14 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 45 πλέον οι ασθενείς – Διασωληνωμένος ο 66χρονος

eurokinissiΠαρατείνονται τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση
Αυξήθηκαν κι άλλο τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα εντοπίστηκαν άλλα 14 άτομα με τη νόσο. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 45 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.



Από τους 37 ασθενείς που είχαν πάει εκδρομή στους Αγίους Τόπους, μόνο ο 66χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και το πρωί διασωληνώθηκε, ενώ η υγεία των άλλων είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία.
Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε νωρίτερα και με βάση τους αριθμούς των κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα στους τρεις νομούς που έχουν πληγεί (Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο) για δύο εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

 
Πηγή:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)