Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

«Μάχη» για τα αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ – Βάζει πλαφόν η κυβέρνηση

Γεωργιάδης κορονοϊός σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης«Περίπατο» πήγαν τα μέτρα στο κατάστημα που ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με το που άνοιξαν οι πόρτες, με όλον τον κόσμο να πέφτει πάνω στα αντισηπτικά

Με το που άνοιξε το σούπερ μάρκετ στην οδό Αχαρνών στη Νέα Χαλκηδόνα, στο οποίο βρέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τα λίγα άτομα που μπήκα μέσα, έπεσαν πάνω στα αντισηπτικά με αποτέλεσμα να γίνει «μάχη». Αυτό το γεγονός… αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να βάλει πλαφόν. Με τρία αντισηπτικά ανά καρότσι. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης στα μάτια του οποίου έγινε η «μάχη» για τα αντισηπτικά. Ουρές στα μαγαζιά από πολύ πρωί…

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθούν τα φαινόμενα εξάντλησης των αποθεμάτων από τα ράφια. «Θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε κάθε λίγο στο σούπερ μάρκετ, μη συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη» ανέφερε ακόμη ο υπουργός από τη Χαλκηδόνα όπου βρέθηκε για να επισκεφθεί σούπερ μάρκετ.

Ακολούθως, ο Υπουργός εξήγησε και το μέτρο του αριθμού προτεραιότητας. «Οποίος μπαίνει, παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω, και αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε το συνολικό αριθμό των ανθρώπων».

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού», εξήγησε.

Με δεδομένο πως σε καθέναν αναλογούν δέκα τετραγωνικά μέτρα, θα γίνονται συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη», επισήμανε.

«Περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε την νέα τροφοδοσία σε αντισηπτικά», δήλωσε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και επανέλαβε την ανάγκη να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Ουρές έξω από τα μαγαζιά από τις 7:30 το πρωί
Τα νέα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ τέθηκαν σε ισχύ, αλλά ο συνωστισμός στα πεζοδρόμια καλά κρατεί. Η εικόνα που τα λέει όλα είναι από το πρωί της Δευτέρας έξω από σούπερ μάρκετ. Δεκάδες πολίτες έχουν στηθεί ήδη στην ουρά και περιμένουν τη σειρά τους για να εισέλθουν.

Τα μέτρα δε τηρήθηκαν και με ζωντανή εικόνα που μετέδωσε το «Open TV» οι καταναλωτές άδειασαν ήδη μέσα σε ένα λεπτό τα αποθέματα σε αντισηπτικά. Κι όλα αυτά ενώ το ρολόι έδειχνε 07:58.
(πληροφορίες από ΣΚΑΪ, OPEN TV)
Αναρτήθηκε: altsantiri.gr

1 σχόλιο:

  1. -Δε θα μου πάρει τη δόξα η τρόικα, εγώ έκλεισα τα νοσοκομεία!
    -Φυσιολογικός ο τριπλασιασμός ειδών υγιεινής(καλπάζοντος του κορονοϊού) διότι η προσφορά και η ζήτηση είναι νόμος της αγοράς!
    -Κανένα πρόβλημα με κοινωνία και εκκλησίες!
    Αυτό το ακροδεξιό ρετάλι, ο πολιτικός τυχοδιώκτης που επιβιώνει χάρη στον "ουγκανισμό" μερίδας των νεοελλήνων, θα διαχειριστεί κρίσεις σαν αυτήν και θα πατάξει την αισχροκέρδεια!
    Όλοι στις 21.00 στα μπαλκόνια μας να "χειροκροτήσουμε" τον προσωπικό φίλο του Παττακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)