Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Συγκλονιστικές εικόνες από νοσοκομείο της Ιταλίας με στοιβαγμένους ασθενείς (video)

ΑΠΕΓέμισαν οι εντατικές

Άνιση δείχνει να είναι η μάχη που δίνει η Ιταλία με τον κορονοϊό. Ρεπορτάζ του Sky News αναδεικνύει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική χώρα. Οι δραματικές εικόνες που έρχονται από το νοσοκομείο Papa Giovanni XXII του Μπέργκαμο, το πιο επιβαρυμένο νοσοκομείο της Ιταλίας, στην πιο σφοδρά πληγείσα πόλη της χώρας, προκαλεί σοκ και δέος.


«Όλοι είχαμε ακούσει τι συνέβαινε εκεί μέσα, αλλά δεν είχε επιτραπεί σε κανέναν δημοσιογράφο να το δει με τα μάτια του, μέχρι τώρα. Η πόλη του Μπέργκαμο μας προσκάλεσε προκειμένου να δείξουμε σε όλους πόσο επείγουσα και πρωτοφανής είναι αυτή η καταστροφική κατάσταση», αναφέρει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου.

«Θέλουν να το δείτε. Θέλουν ο πληθυσμός των διαφόρων χωρών να κρίνει την απόκριση των κυβερνήσεών τους. Επειδή δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ότι κανείς δεν γνώριζε. Η Ιταλία δεν γνώριζε. Τώρα όλοι οι άλλοι γνωρίζουν» τονίζει.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πλήρεις, με αποτέλεσμα ασθενείς που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί να στοιβάζονται σε διαδρόμους, την ώρα που όλοι οι θάλαμοι είναι υπερπλήρεις.

 Πηγή:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)