Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: «Χτύπησε» πάλι ο γνωστός Σόιμπλε – «Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή» - Έλα μου όμως που προηγηθήκαμε!!! & video


Συνηθισμένος στις εμπρηστικές δηλώσεις ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών, χθες 26 Απριλίου πρόσθεσε άλλη μία στη συλλογή του
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα και την ενίσχυση των πολιτών εκ μέρους του κράτους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.
Την Παρασκευή 24 Απριλίου ο Έλληνας  Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Κώστας Λούλης δήλωνε:
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες»



«Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης», λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel, για να προειδοποιήσει ωστόσο ότι «το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώνει συνεχώς τον τζίρο μας».

Σχολιάζοντας τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις.  
Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

Στη συνέχεια της συνέντευξης μάλιστα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη προσφιλή του συνήθεια, προκαλεί τη κοινή γνώμη λέγοντας: «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε…».

Κυνική απάντηση Γ.Γ. Τουρισμού: Το κράτος δεν είναι ασφαλιστική για να αποζημιώνει εργαζόμενους και επιχειρήσεις (video)

Στις εκκλήσεις επιχειρηματιών και εργαζόμενων του κλάδου για οικονομική ενίσχυση
Αίσθηση προκαλεί ο ωμός κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Κώστας Λούλης, τις εκκλήσεις επιχειρηματιών και εργαζομένων του τουριστικού κλάδου για οικονομική στήριξη εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και ενώ ο κλάδος ετοιμάζεται να βιώσει το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών. 

«Είναι επιχειρηματίες και υπάρχουν κάποια ρίσκα. Η χρονιά αυτή είναι μια χρονιά σαν έχει γίνει πόλεμος, θα είναι κάτι καλύτερο από ότι ήταν η δεκαετία του 1940», σημείωσε.
Ερωτηθείς για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας, είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαι προφήτης να σας πω τι θα λέμε μετά από ένα ή δυο μήνες», ενώ πρόσθεσε ότι «πηγαίνουμε βήμα-βήμα επί του ζητήματος, βλέποντας και κάνοντας ουσιαστικά».
Πηγή: altsantiri.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)