Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Το προφίλ της 35χρονης και τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη της



More
Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, 16 Ιουνίου, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Η 35χρονη που όπως προκύπτει από τα στοιχεία είχε εμμονή με την 34χρονη «φίλη» της, αρνείται μέχρι στιγμής τις κατηγορίες. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στον εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή, ο οποίος αποφάσισε την προσωρινή της κράτηση.
Η 35χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της.

Τα λάθη
Όσο καλά κι αν είχε οργανώσει το σχέδιό της η 35χρονη, ορισμένα λάθη που έκανε ήταν και εκείνη που οδήγησαν τις αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψή της. Συγκεκριμένα, κάμερες, κινητό τηλέφωνο αλλά και οι ηχογραφήσεις που είχαν στα χέρια τους ήταν εκείνα που τους βοήθησαν στις έρευνες.
Μία κλήση που έκανε η 35χρονη φερόμενη ως δράστις σε κηπουρό από το Μπαγκλαντές για ένα θέμα ανθοκομικής, ήταν αυτή που έλυσε για τους αστυνομικούς τον «γρίφο» με τον σοβαρό τραυματισμό της 34χρονης Ιωάννας. Η συγκεκριμένη κλήση φέρεται να έγινε, μάλιστα, με την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η φερόμενη ως δράστιδα για να καλέσει το ραδιοταξί (σ.σ. για να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα),
Επίσης, οι αρχές είχαν στα χέρια τους σε ηχογραφημένο μήνυμα τη φωνή της όταν κάλεσε ραδιοταξι αλλα και τον σωματότυπο της με την καπαρντίνα και το μαύρο σακίδιο όταν από μια κάμερα.
Επιπλέον, βρέθηκε πάνω της η κόκκινη περούκα που είχε χρησιμοποιήσει κατά την επίθεση, ούτε την τηλεκάρτα με την οποία έκανε το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί εκείνη την ημέρα, αλλά ούτε και το μαύρο σακίδιο που είχε.

Η εμμονή
Η 35χρονη φαίνεται πως είχε εμμονή με το θύμα, λόγω ερωτικής αντιζηλίας αφού την «ακολουθουσε» - παρακολουθούσε συνεχώς στα social media. Το γεγονός πω οι δυο τους μεγάλωσαν κατά κάποιο τρόπο μαζί δεν στάθηκε εμπόδιο για την 35χρονη. Οι δυο γυναίκες κατάγονται από διπλανά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα μάλιστα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι δυο τους κάποια στιγμή πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο! Επειδή τα χωριά τους δεν είχαν λύκειο, τα κορίτσια πήγαν και τα δύο στο ίδιο λύκειο στην Αμφιλοχία.
Μάλιστα, όπως είπε συγγενής της 35χρονης που συνελήφθη για την επίθεση με το βιτριόλι, η 34χρονη και η 35χρονη έκαναν και παρέα.
«Η ξαδέρφη μου έκανε πολύ παρέα με εκείνη. Ήταν πολύ καλές φίλες» είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Παράλληλα, η 35χρονη που συνελήφθη, εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην εταιρεία που δούλευε η 34χρονη Ιωάννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)