Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Το σκάνδαλο με την χρηματοδότηση των ΜΜΕ...


... είναι η αιώνια κανονικότητα στην Ελλάδα...

Διαβάζοντας τα όσα γράφονται για τα ΜΜΕ στα οποία δόθηκαν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις της καμπάνιας του «Μένουμε Σπίτι», σκέφτομαι πως η υποκρισία στην Ελλάδα έχει φτάσει στο...
 
ταβάνι και ακόμα πάρα πέρα.
Κατ΄ αρχάς, αυτό με την κρατική χρηματοδότηση στα ιδιωτικά ΜΜΕ είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι καινούργιο. Γινόταν και χωρίς να υπάρχει η δικαιολογία της πανδημίας.

Ξεχάσαμε το πάρτι που έγινε με το μοίρασμα της πίτας από τις κυβερνήσεις Σημίτη σε Μπόμπολα, Λαμπράκη και άλλους ολιγάρχες, για να τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τους σαν τον μεγαλύτερο πολιτικό στην ιστορία της ανθρωπότητας και να κάνουν τις δουλίτσες τους οι ολιγάρχες με τις άλλες τους επιχειρήσεις;

Ξεχάσαμε και το πάρτι με τα ΜΜΕ επί κυβερνήσεων Καραμανλή;

Ξεχάσαμε ότι τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούσαν χωρίς νόμιμες άδειες επί δεκαετίες;

Ξεχάσαμε τα εκατομμύρια που μοίραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμα και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ την περίοδο 2013-2014;

Το πρόβλημα είναι ότι δόθηκε δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ ή ότι τα υπαρκτά ΜΜΕ είναι όλα συστημικά;

Σε ποιον να δώσουν δημόσιο χρήμα, σε εμένα; Δεν θα το δεχόμουν ποτέ.

Λογικό είναι το δημόσιο χρήμα για την καμπάνια του “Μένουμε Σπίτι” να πάνε σε συστημικά μέσα, αφού όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι συστημικά.


Βέβαια, το ότι μοιράστηκαν στους ολιγάρχες και στους ημέτερους τόσα εκατομμύρια για βλακώδη σποτ με οδηγίες για το πώς θα πλένουμε τα χέρια μας -και αυτό δεν ενόχλησε κανέναν- δείχνει και σε ποια χώρα ζούμε.

Αλήθεια, γιατί κανένας δημοσιογράφος -από αυτούς τους λαλίστατους και θορυβώδεις με απόψεις επί παντός επιστητού- δεν σχολίασε το γεγονός ότι μοιράστηκαν εκατομμύρια στα ΜΜΕ τις ημέρες της καραντίνας;

Μα, αφού αυτοί οι δημοσιογράφοι δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά.

Οπότε, τώρα ξεσπάνε στους Φουρθιώτηδες γιατί τους είναι αδύνατον να γράψουν για τα αφεντικά τους -και ο δημόσιο χρήμα που πήραν-, αφού είναι μόνιμα μπουκωμένοι με τα αρxίδια των αφεντικών τους.

Άσε που μάλλον αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι ότι τα χρήματα που δόθηκαν σε ανύπαρκτα ή νεκρά σάιτ δεν δόθηκαν και αυτά στον Μαρινάκη και στον Σαββίδη· στα αφεντικά τους, δηλαδή.

Ξέρετε κάποιον αξιοπρεπή δημοσιογράφο που θα δεχόταν να δουλεύει στα ΜΜΕ του Μαρινάκη που αγόρασε σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ -μαζί με πολλά σαπάκια σαν τα ΝΕΑ-, για να δουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες τι σημαίνει αντικειμενική δημοσιογραφία;

Πάρτε τους δημοσιογράφους έναν-έναν, ανεξάρτητα από το αν τους συμπαθείτε ή τους αντιπαθείτε, και δείτε για ποιον δουλεύουν.

Ας μην κάνουμε άλλο τους χαζούς.
Όλη η Ελλάδα -εδώ και δεκαετίες- είναι μια αλλαξoκωλιά ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στους ολιγάρχες-ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Αυτά τα σκάνδαλα είναι η αιώνια κανονικότητα στην Ελλάδα.

Μα τι είναι αυτά που γράφω;

Συγγνώμη, δεν τα εννοούσα.

Όλα μια χαρά είναι. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι οι πιο πoυτάνες από τις πoυτάνες -αλήθεια, τι έγιναν εκείνες οι λίστες με τα ονόματα των δημοσιογράφων που ήταν στο payroll;- και οι ολιγάρχες είναι εθνικοί ευεργέτες.

Και οι Έλληνες πολίτες δεν είναι χάπατα.

(Να προσέχετε ποιους αποθεώνετε. Αυτοί που αποθεώνετε, αυτοί είστε.)...

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)