Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Τι ήταν αυτό που «πρόδωσε» τη δράστιδα

e4d05e026f574f1f80d83de47667ef94

  - Κάλεσε ταξί χωρίς να φορά μάσκα

 
Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως είναι οι Αρχές στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι και έκαψε το πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας.
Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της την καθαρή εικόνα της γυναίκας, με τη βοήθεια βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με τις περιγραφές μαρτύρων. Σύμφωνα με το νέο σκίτσο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», η δράστις που έριξε το βιτριόλι και έκαψε το πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας φορούσε μπεζ προς καφέ καμπαρντίνα, μαύρο παντελόνι, έφερε τσάντα πλάτης, είχε ξανθά μαλλιά (ίσως περούκα) και φορούσε λευκή μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Το «λάθος» της

Ένα από τα -λίγα μεν, υπαρκτά δε, λάθη της δράστιδος είναι η αμφίεσή της. Την ημέρα της επίθεσης είχε σχεδόν 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η δράστις φορούσε καμπαρντίνα κάτι που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο από πολλούς ανθρώπους. Η αμφίεση της τράβηξε την προσοχή, κανείς, όμως, δε υποψιαζόταν τι θα ακολουθήσει.
Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο STAR, την ημέρα της επίθεσης είδε τη δράστιδα λίγο πριν τις 9 το πρωί. Από το σημείο που στεκόταν, η γυναίκα με το βιτριόλι μπορούσε να δει την 34χρονη εκεί που πάρκαρε, αλλά και ποιος μπαίνει στην εταιρεία.
Η δράστις φέρεται να κρυβόταν σε ένα διαδρομάκι ανάμεσα στα δέντρα. Μόλις είδε την 34χρονη να σταθμεύει το αυτοκίνητό της κατευθύνθηκε προς την εταιρεία με γρήγορο βήμα. Η νεαρή γυναίκα, τη συνάντησε ξαφνικά μπροστά της. Τότε της έριξε το καυστικό υγρό και βγήκε τρέχοντας από την πολυκατοικία. Ωστόσο, δεν υπολόγισε ότι οι κάμερες που βρίσκονταν απέναντί της σε καταστήματα στην οδό Θησέως, την είχαν καταγράψει.

Εντείνονται οι έρευνες

Μετά την επίθεση κινήθηκε αριστερά από την είσοδο του κτιρίου, διέσχισε τρέχοντας τη λεωφόρο Θησέως, πέρασε το διάζωμα και έφτασε στο ταξί που την περίμενε 500 μέτρα πιο μακριά από την άλλη πλευρά του δρόμου.
Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» σκόπευε να πραγματοποιήσει την επίθεση μια μέρα νωρίτερα. Ωστόσο η 34χρονη γλίτωσε την πρώτη φορά επειδή έφτασε στη δουλειά της λίγα λεπτά πιο νωρίς.
Η οδηγός του ταξί μετέφερε και τις δύο φορές τη γυναίκα με το βιτριόλι κοντά στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως σε νότια περιοχή του Παγκρατίου. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν είχε σπίτι ή αν την παρέλαβε από το σημείο άγνωστος συνεργός της.
Στο μικροσκόπιο της ασφάλειας έχουν μπει οι κλήσεις και τα μηνύματα στο κινητό της 34χρονης καθώς και οι συνομιλίες της στα social media. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις είναι οι βασικές ύποπτες. Η μία γυναίκα είναι αλλοδαπή αλλά έχει ισχυρό άλλοθι, η δεύτερη ανήκει στο περιβάλλον της, ενώ η τρίτη φαίνεται ότι είχε διαφορές με την 34χρονη.

Κάλεσε ταξί χωρίς να φορά μάσκα

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η οδός Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 26 Μαΐου του 2020 αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, προσπαθώντας να βρουν στοιχεία για την επίθεση με το βιτριόλι.
Η οδός Ακαδημίας έχει γίνει πλέον το επίκεντρο των ερευνών από τις Αρχές. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Μαζί σου», με την Τατιάνα Στεφανίδου, στον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί αναζητούσαν βίντεο από κλειστό κύκλωμα κάμερας που ίσως έχει καταγράψει την γυναίκα με το βιτριόλι.
Από τις 21.40 έως 23.20 το βράδυ της 19ης Μαΐου, η μυστηριώδης γυναίκα φέρεται να έφτασε στην περιοχή και από τηλεφωνικό θάλαμο να πήρε με τηλεκάρτα στην εταιρεία ραδιοταξί για να κλείσει το ραντεβού με προορισμό τη Θησέως, στην Καλλιθέα.
Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες και δεν αποκλείεται οι αστυνομικές Αρχές να έχουν ήδη στην κατοχή τους βίντεο με τη γυναίκα. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή "Μαζί σου", η γυναίκα φέρεται να μη φορούσε μάσκα το βράδυ που έκανε το τηλεφώνημα για να κλείσει ταξί για την επόμενη ημέρα, όταν και έκανε την επίθεση στην Ιωάννα.
Οι έρευνες, πάντως, δεν επικεντρώνονται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Ακαδημίας. Στοιχεία ίσως υπάρχουν και για πολύ συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, αφού τα τελευταία 24ωρα, τόσο από τις συνομιλίες που είχαν οι Αρχές με την 34χρονη Ιωάννα, όσο και από τους λογαριασμούς της στα social media, υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες βάζουν στο «κάδρο» των ερευνών δύο νέα πρόσωπα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)