Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Κραυγή από την Ένωση Εισαγγελέων: Η Δημοκρατία υπολειτουργεί

Την έντονη αποδοκιμασία στις ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών, εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος,
τονίζοντας πως «η προσπάθεια χειραγώγησης των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, με προφανή σκοπό το προσωπικό όφελος, είναι μάταιη και καταδεικνύει μία Δημοκρατία που θεσμικώς υπολειτουργεί, ανάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών».
Τελευταία αφορμή υπήρξε η στοχοποίηση του εισαγγελέα Εφετών, Ηλία Ζαγοραίου, από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος απείλησε την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, που ερευνά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, πως «θα πάει φυλακή». Χθες, σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισήμαναν ότι «όταν υπό τον μανδύα της κριτικής υπάρχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού δικαστικών λειτουργών γίνεται προσπάθεια επηρεασμού και στοχοποίησης τους τότε αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».
Οι αντιδράσεις έρχονται την ίδια στιγμή με την απόφαση της αμερικανικής πολιτείας να δώσει άσυλο στους προστατευόμενους μάρτυρες, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν, με φόντο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ΗΠΑ - Novartis που επισφράγησε το μέγεθος αλλά και τις πτυχές του σκανδάλου. «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ήρωες καθώς αποκάλυψαν τις πρακτικές και το δίκτυο δωροδοκίας που είχε στήσει η Novartis, ωστόσο στην Ελλάδα η ασφάλειά τους απειλείται από τους διεφθαρμένους αξιωματούχους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αμερικανός δικηγόρος τους.

1 σχόλιο:

  1. Καλά ??? τόσο μαλάκες είμαστε εμείς ο Αδωνες απειλούσε την Κ.Τουλουπάκη ώς πολίτης και όχι ώς υπουργός, μά τόσο μαλάκες είμαστε να μην καταλαβαίνομαι τον Πέτσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)