Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Δεν έχει πάτο η κατρακύλα στον Δήμο Αλμωπίας .


  ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΑΧΥΡΩΝΑ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΨΕΙΡΑ Ο ΜΠΑΤΣΗΣ
ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ 
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ
 ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ



 Προεκλογικά ο σημερινός Δήμαρχος είχε κατηγορήσει τον Σάκη Χατζηδημητρίου ως άσχετο με την νέα τεχνολογία όταν σε πρόσκληση του  tv 100 Θεσσαλονίκης ήθελε κοινή συνέντευξη μέσω SKYPE , διότι δεν είχε προλάβει να πάει στο στούντιο του σταθμού  στην Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος δηλώνοντας άριστος γνώστης της  σύγχρονης  τεχνολογίας  , αρνείται σήμερα να την εφαρμόσει και συνεχίζει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου  δια περιφοράς . Σχεδόν το σύνολο των Δήμων συνεδριάζει με τηλεδιασκέψεις . Κάτι τέτοιο είχαν ζητήσει να γίνει και στον Δήμο Αλμωπίας  οι παρατάξεις του Σάκη Χατζηδημητρίου και του Δημήτρη Μπίνου , δηλώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συμμετάσχουν . Όπως και έπραξαν  σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου. Δεν συμμετείχαν με αποτέλεσμα  να αναβληθεί η συνεδρίαση διότι σε δια περιφοράς συνεδριάσεις χρειάζεται να είναι παρόντες 18 σύμβουλοι αντί για 16  για να υπάρχει απαρτία. Λίγο αργότερα υποκριτικά ο δήμαρχος δήλωσε ότι έπεσε από τα σύννεφα , με την απουσία της αντιπολίτευσης. Αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι μάλλον    ΔΕΝ  ΖΕΙ   πλέον ΕΔΩ. Αποδεικνύοντας  παράλληλα ότι είχε μεγάλη βάση η φημολογία που τον έφερε  να μην επιθυμεί ουσιαστικά ο ίδιος την πραγματοποίηση της συνεδρίασης  γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός για  απαρτία .
 Μάλιστα είχε και έτοιμη δήλωση για την μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης την οποία διένειμε σε φιλικά του σάϊτ. Αυτός που για να συντάξει το κείμενο μιας απάντησης χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα ή την βοήθεια του νομικού του συμβούλου και των αμέτρητων ειδικών και μη ειδικών συνεργατών  που έχει προσλάβει στον Δήμο .
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο τρόπος που λειτουργεί δίνει την εντύπωση ότι  οδηγεί τον τόπο από την μια καθυστέρηση στην άλλη και την καταστροφή . Απόδειξη είναι το γεγονός ότι αύριο Πέμπτη   συγκαλείται συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα

 1ο  Υποβολή αιτήματος συμμετοχής σε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η Συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα σύμφωνα με το από 8-7-2020 έγγραφο Δημάρχου Αλμωπίας:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ να θέσετε το θέμα «Υποβολή αιτήματος συμμετοχής σε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», το οποίο αποτελούσε θέμα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου 8/7/2020 και αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει το αργότερο μέχρι αύριο 9/7/2020.

Το θέμα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού πρώην Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, αποτελεί βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας και βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας από την καθιέρωσή του, το 2008, μέχρι σήμερα. Γνωρίζετε ότι η αρμόδια υπηρεσία προγραμματισμού, εργάστηκε σκληρά για την ολοκλήρωση της πρότασης, όπως εργάστηκε και για την εύρεση κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
 Σας ενημερώνω ότι καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι η 10/7/2020. Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η άμεση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Περίμεναν δηλαδή την τελευταία στιγμή για να ψηφίσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Αν αυτό είναι σοβαρή αντιμετώπιση των ζητημάτων μάλλον εμείς  δεν ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ  και αρμενίζουμε στραβά.
Καιρός είναι ο Δήμαρχος να αντιληφθεί ότι αυτός είναι πλέον Δήμαρχος και να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο τόπος δεν του φταίει σε τίποτα.

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΤΣΗ


Έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα με τη σημερινή συμπεριφορά των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων των κυρίων Χατζηδημητρίου και Μπίνου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Η αποχή και των δύο, για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους, από το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή του λόγω μη απαρτίας, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να μην ψηφιστεί το θέμα της κατάθεσης της πρότασης της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) των πρώην Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, πρόταση που όπως καλά γνώριζαν, έχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τη 10η Ιουλίου 2020.



Τι μετράει κύριοι περισσότερο για σας; Η όποια «αυτοδιοικητική ευαισθησία» στα δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια τα οποία φυσικά είναι σύννομα και απόλυτα δημοκρατικά γιατί πάνω από όλα, τα γραπτά μένουν,  ή το καλό του τόπου;

Γνωρίζετε όλοι πόσα χρόνια, σύσσωμη η Αλμωπία αντιδρούσε και αντιδρά στο ΓΠΣ. Γνωρίζετε πόσα χρόνια μας πήγε πίσω αυτή η ιστορία. Άλλωστε ως δήμαρχοι, αντιμετωπίσατε τα ίδια και χειρότερα προβλήματα. Τώρα που βρέθηκε η λύση, τι έγινε; Ξαφνικά προέχει η αυτοδιοικητική ηθική την οποία θέλετε να μονοπωλείτε; Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε και παρελθόν και παρόν και μας γνωρίζουν όλους, οι πολίτες.

Σας καλώ, την ύστατη ώρα, να συμμετάσχετε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προαναφερόμενο. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας απέναντι στην Αλμωπία!
Όλοι όχι μόνο κρίνουμε, αλλά κρινόμαστε πάνω απ’όλα!


Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
  

11 σχόλια:

  1. Ρεζίλι μας κάνεις χρησταρα παραιτησου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπωπω και το κόμμα ρεζίλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαιτσε ιτσο φυγε πριν είνε αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιτσο μας αφησες νωρίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μπινος είχε δικιο σε όλα τελικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι φωτογραφίες χαχαχαχαχα άψογες Πέτρο!
    Πανηγύρι η κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ριστε σα ισγκουρι ντιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Μελίτα Πού είναι την πεθύμησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ήταν δήμαρχος Σκοπίων θα ήταν μέγιστος 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπαιτουσκα τα εκανες ριστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και ο μπαρουτογλου στο ιδιο καζανι βραζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)