Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Τι θα έκανα αν ήμουν πρωθυπουργός


Άρθρο του Δ. Κούβελα για τομ Κορωνοϊό



















 

 





















1 σχόλιο:

  1. Ωραία έκθεση ιδεών. Τουλάχιστον ο συγγραφέας έχει συναίσθηση της κατάστασης και αναγνωρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πολλά από όσα γράφει είναι ουσιαστικά ουτοπία (π.χ. το σχόλιό του περί Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα).

    Η αναφορά του στα Κέντρα Υγείας, έχοντας την εικόνα του Κέντρου Υγείας στην Αριδαία και αλλού στην επαρχία, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.

    Κατά τα άλλα έχει αρκετές καλές ιδέες αλλά ένας πρωθυπουργός καλείται να λάβει αποφάσεις και να δώσει άμεσα λύσεις σε πρακτικά θέματα που επείγουν. Και με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, όταν προκύπτει ξαφνικά τέτοιας έκτασης επιδημία με καινούργιο ιό αγνώστου προφίλ, μόνο οι σκληρές και δύσκολες αποφάσεις μπορούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο πριν καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

    Αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα. Τώρα όμως που έχει αποκτηθεί κάποια εμπειρία στη διαχείριση της κρίσης, είναι ευκαιρία και για την κυβέρνηση να δείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει εναλλακτικά σχέδια και να περιορίσει τουλάχιστον την ανελέητη αστυνόμευση. Θα το κάνει; Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)