Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

«Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ ασφυκτιούν...

Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πόλης, το ΑΧΕΠΑ, που διαθέτει σύγχρονο μοριακό αναλυτή, οι διαδικασίες των αποτελεσμάτων δεν μπορούν να ολοκληρωθούν κανονικά διότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. «Ολα στο...

νοσοκομείο λειτουργούν με δωρεές ιδιωτών. Δεν υπάρχουν χρήματα», μας εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς Covid-19, όμως μοριακούς αναλυτές διαθέτουν μόνο τα δύο. Το ΑΧΕΠΑ και το «Παπαγεωργίου». Ακόμη όμως και εκεί που υπάρχει μοριακός αναλυτής, όπως στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», δεν είναι δυνατός ο έλεγχος όλων των δειγμάτων, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει το μηχάνημα και στις τρεις βάρδιες και έτσι τα δείγματα στέλνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, σύμφωνα με καταγγελία διευθύντριας, δεν υπάρχει ούτε ο μοριακός αναλυτής που έκανε τα τεστ για τα επικείμενα χειρουργεία, έτσι τα δείγματα από τα ύποπτα περιστατικά αποστέλλονται στο ΑΧΕΠΑ, όπου και σημειώνονται υπερβολικές καθυστερήσεις ως προς την εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», που είναι νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, ακόμη τα τεστ δίνονται σε εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα…

Ολη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο δυσμενών επιπτώσεων καθώς τα καθημερινά περιστατικά των νοσοκομείων δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν κανονικά. Ενα μικρό παράδειγμα μόνο αυτής της απίστευτης καραμπόλας που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι ότι καθυστερούν πολύ χειρουργεία, καθώς δεν βγαίνουν γρήγορα τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό! Τα παραπάνω φέρνουν στη Βουλή 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θέτοντας έντεκα κρίσιμα ερωτήματα για τον χώρο της Υγείας, μεταξύ των οποίων «εάν προβλέπεται η πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού», «ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς» και «εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία αυτόνομων χώρων στα νοσοκομεία, εντός των οποίων θα νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά μέχρι τη διαδικασία ανίχνευσης του κορονοϊού».

Και στην Καλαμαριά

Χθες, εντοπίστηκε στον Δήμο Καλαμαριάς ακόμη ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητας στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός και είναι σε καραντίνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμαριάς, ακόμη ένας υπάλληλος που ήλθε σε επαφή μαζί του, ο επόπτης καθαριότητας, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Δεκαεπτά εργαζόμενοι, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών, υποβλήθηκαν σε τεστ και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Σε πραγματική τραγωδία εξελίσσεται η μετάδοση του κορονοϊού σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Ακόμη δύο ένοικοι του γηροκομείου, ένας άνδρας 85 ετών και μία γυναίκα 90 χρόνων που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», κατέληξαν χθες το απόγευμα, όπως και ένας ασθενής 83 χρόνων που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Καθώς το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να προβληματίζει και οι εστίες πολυμετάδοσης παραμένουν ενεργές, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζητά και πάλι τη διενέργεια προληπτικών τεστ στους αστυνομικούς και την τοποθέτηση plexiglass σε όλες τις υπηρεσίες. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)