Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Τραγική η αστυνομία Πέλλας



Μόνο που  δεν έπεσε στα Γόνατα η Αστυνομία να ζητήσει συγνώμη  που…τόλμησε  να πάει στο γλέντι που έκανε για τον γάμο του ο Αντιδημαρχος Αλμωπίας Γιάννης Κετικίδης , με 500 περίπου καλεσμένους , αντί για 50  όπως προέβλεπε ο νόμος.
 Παρόντες μάλιστα μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος , βουλευτής και δημοτικοί σύμβουλοι. Ασφαλώς και είναι κατανοητή η μοναδικότητα τέτοιων στιγμών. Δυστυχώς όμως η κατάσταση που δημιούργησε ο Κορωνοιός  έχει διαλύσει σχεδόν κάθε σχεδιασμό. . Έχει δίκιο που παραπονιέται ο Αντιδήμαρχος μέσα από φιλικό τους σάιτ ότι όταν είχε προγραμματίσει τον γάμο πριν την λήψη των νέων μέτρων . Το ίδιο συνέβη όμως και με άλλους γάμους  σε άλλες περιοχές με παρόμοιες συνθήκες ΄. Εκεί μάλιστα υπήρχαν πολύ χειρότερες  εξελίξεις και συνέπειες. Εκεί η αστυνομία πήγε μόνη της  και όχι μετά από καταγγελίες. Στα πλαίσια των καθηκόντων της και ως όφειλε να κάνει . Όπως κάνει και στα μέρη μας σε κάθε  ασήμαντο  και άσημο επαγγελματία που μοχθεί να τα βγάλει πέρα. Ο Αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος με την στάση και την πρακτική τους δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τι έχουν κάνει.
Είναι τραγικό όμως η αστυνομία να φοβάται να κάνει την δουλειά της  όταν πρόκειται  για ανθρώπους που κατέχουν εξουσία. Το φιλικό σάιτ της δημοτικής αρχή που φιλοξένησε δηλώσεις του Αντιδημάρχου για το συμβάν  υποστηρίζει ότι η αστυνομία , αναγκάστηκε να πάει για έλεγχο μετά από δύο τηλεφωνικές καταγγελίες. Αντί να κάνει τους ελέγχους που όφειλε (όχι μόνο εκεί φυσικά)  χρειάστηκαν δύο καταγγελίες για να το κάνει. Και για να το μάθουν και οι ενδιαφερόμενοι , το είπε η ίδια προφανώς προς αναζήτηση δικαιολογιών  αλλά και πιθανών μελλοντικών  προσδοκιών.
Αναγκάστηκαν  δε σύμφωνα με πληροφορίες να μην παραβλέψουν το γεγονός  επειδή ήταν παρόν δημοσιογράφος που είχε τραβήξει και σχετικά πλάνα. Δηλαδή αν δεν υπήρχε δημοσιογραφική παρουσία μπορεί να υπήρχαν άλλες εξελίξεις . Λες και οι δημοσιογράφοι είναι διοικητές τους. Οι αστυνομικοί που πήραν εντολή να πάνε στον συγκεκριμένο τόπο , δεν αποκλείεται τελικά να πληρώσουν και την νύφη , διότι κλήθηκαν να βγάλουν καυτές πατάτες  τις οποίες όφειλαν να διευθετήσουν άλλοι.
Η εμπειρία μας δυστυχώς αυτό έχει δείξει  μέχρι σήμερα. Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά όσον αφορά τους αστυνομικούς που έτυχε ο κλήρος να παν στο συμβάν . Ασφαλώς είναι αδύνατον να ενήργησαν όπως ενήργησαν  από μόνοι τους, αλλά κατόπιν οδηγιών .  Οι ηθικοί αυτουργοί να αναρωτηθούν κάποια  στιγμή αν ασκούν, ισόνομα και δίκαια τα καθήκοντα τους , απέναντι σε όλους τους πολίτες.

 Το ζητούμενο   είναι η απονομή δικαιοσύνης και ισονομίας   και όχι αποκλειστικά η αναζήτηση  των υπευθύνων που  δεν τις σέβονται  για αναζήτηση τιμωριών και μόνο.

10 σχόλια:

  1. αυτό δεν είναι καινούργιο.. εκεί στην παρούσα δημοτική αρχή αυτό που τους ενδιαφέρει είναι γιατί μαθεύτηκε και χάλασε τα σχέδια τους , παρά επί της ουσίας γεγονός ότι παραβατουνε όλοι τους εκεί ο κάθε ένας στον τομέα του κάνοντας από χατηρακια... μέχρι και συγκαλύψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόδοση τιμών, χαιρετούρες, κλαρίνο στους Μαρινάκηδες.
    Ξύλο στους εργαζόμενους,τους συνταξιούχους, τους νέους και τους πρόσφυγες.
    Φτηνό προσωπικό.
    Με 800 ευρώ το μήνα στην υπηρεσία του κάθε Μαρινάκη και απέναντι στον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αστυνομία γενικά δεν ελέγχει αν τηρούνται τα μέτρα... Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα συγχρωτισμού (τακτικού) για τα οποία δεν γίνεται τίποτα. Γιατί πρέπει να γίνονται καταγγελίες; Δεν τίθεται θέμα κακίας (τουλάχιστον όχι πάντα), αλλά ανησυχία για τη δημόσια υγεία. Χρειάζεται η ατομική ευθύνη όλων μας. Ο ένας προστατεύει τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αστυνομία κάνει πάρα πολύ καλά την δουλειά της και ειδικά με τον Περδικατση ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα αστυνομικά ,αλλά και προσωπα έχει παρουσία συνεχή και παντου και με αποτελέσματα.Δυστυχώς Θέλουμε και ένα αστυνομικό στο σπίτι μας ,απουσίαζει η ατομική ευθύνη ,αυτή είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ περιεκτικό και σεμνό το σχόλιό σας κ. Περδικάτση.

      Διαγραφή
    2. Αντε ρε έχετε ταραξει τον κοσμακι στα 150αρια με τους ασφαλίτες σας να πουλάνε τρέλα στον κοσμάκι... 150 ευρώ γιατί φορούσε τη μάσκα στραβά... ντροπή σας ξεφτίλες, με τα αστερια σας και την υπηρεσιακή σας ανέλιξη. Να χέσω τον ανδρισμό σας.

      Διαγραφή
  5. Ρουφιανε Σαμανδη, στο γάμο των αυτονομιστων από το χωριό σου, δεν πηγες να βγάλεις φωτογραφιες... Την Πέμπτη που έχει παλι αυτονομιστες, στο Πάνθεον, θα πας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται αυτοπροσδιορίζεσαι ως ρουφιάνος. Που ξέρεις ότι έβγαλα φωτογραφίες; Είδε καμία δημοσιευμένη πουθενά; Προφανώς σε ενημέρωσαν και σε παραπλάνησαν οι ομογάλακτοι σου.
    Ούτε να συννενοηθείτε δεν μπορείτε πια. Ώστε έχει αυτονομιστές το χωριό μου; Πως γλύτωσαν από την χάρη σας;

    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα στραβά τα έχει ο χοντρός άλλ ρουφιανος δεν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ήθελα μόνο να εκφράσω ότι αυτή τη στιγμή αναλωνόμαστε σε μικρότητες. Δεν ξέρω κανένα από τα προαναφερθέντα πρόσωπα ούτε γνωρίζω προοσωπικά τα άτομα από τις συρροές. Εμένα, όπως και πολλά άλλα άτομα, με απασχολούν οι εικόνες συγχρωτισμού
    Οπουδήποτε αυτές εμφανίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)