Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Η σιωπή πιο επικίνδυνη από τον Κορωνοϊό


Αφού εξήντλησαν κάθε αυστηρότητα  και επίδειξη ισχύος με την καραντίνα της Φούστανης, σήμερα δεν νοιάζονται για τίποτα.




 Μετά την υπερφλύαρη και άχρηστη ενημέρωση στο νομό Πέλλας στην έναρξη του covιt -19 , ενημέρωση από αρμόδιους και αναρμόδιους
το τελευταίο χρονικό διάστημα , επικρατεί μια περίεργη σιωπή σχετικά με τα κρούσματα. Οι πληροφορίες  τα φέρουν σε μεγάλες αστικές περιοχές, χωρίς όμως καμία επίσημη επιβεβαίωση.
Υπάρχει μια  ανάρτηση του Δημάρχου Πέλλας  για το θέμα η οποία εκτιμάται ότι κάθε άλλο  παρά τυχαία είναι:
Αγαπητοί μου συνδημότες,

Παρόλα τα προληπτικά μέτρα που έχουμε λάβει όλο αυτό το διάστημα ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε την ύπαρξη τεσσάρων συνδημοτών μας, θετικών στον κορωνοϊό κατοίκων Κρύας Βρύσης. Για το λόγο αυτό, αύριο Τρίτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει την ιχνηλάτιση των επαφών των τεσσάρων κρουσμάτων. Ο δήμος έχοντας συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές έκανε σήμερα απολύμανση στο Κέντρο Υγείας και αύριο θα προβεί ξανά σε απολύμανση κάδων απορριμμάτων, δρόμων, πάρκων και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Ως δημοτική αρχή κάνουμε ότι απαιτείται με αίσθημα ευθύνης και διακριτικότητα, όπως πορευτήκαμε από την αρχή της πανδημίας. Η ευθύνη ωστόσο είναι συλλογική. Η στάση του καθενός μας θα κρίνει την πορεία του ιού στην περιοχή μας. Σας καλώ για ακόμη μια φορά να δείξουμε υπευθυνότητα ως κοινωνία και να τηρήσουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ορθή χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής και να αποφεύγουμε καταστάσεις συνωστισμού.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά εγρήγορση και απαρέγκλιτη τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Εύχομαι σε όλους τους συνανθρώπους μας και σε όλους τους συνδημότες μας που νοσούν γρήγορη και εύκολη ανάρρωση.

Κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)