Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Μητσοτάκης ο… προφήτης – Είπε ότι κάποια στιγμή θα καεί ο Ερημίτης και… κάηκε έναν μήνα μετά (video)

Ερημίτης φωτιά πυρκαγιά ΚέρκυραΚάποιο «κληρονομικό χάρισμα» να προβλέπει καταστροφές πριν γίνουν φαίνεται πως διαθέτει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίνοντας από την εκτίμηση που είχε κάνει πριν από ακριβώς έναν μήνα ότι κάποια στιγμή θα στιγμή το δάσος στον Ερημίτη της Κέρκυρας θα καεί.


«Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης για την έναρξη του Kassiopi Project στην Κέρκυρα, στην περιοχή του Ερημίτη, προκειμένου να υπερασπιστεί την επένδυση. «Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, με κάποιον από τους συνδαιτημόνες του να προσθέτει πως «θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος».

Και τελικά, έναν μήνα μετά την απίστευτη δήλωση του πρωθυπουργού, η περιοχή άρπαξε φωτιά προχθές, Κυριακή καίγοντας τουλάχιστον 130 στρέμματα παρθένας δασικής έκτασης.
Τελικά, η φωτιά τέθηκε χθες υπό έλεγχο. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας και από δύο ιπτάμενα μέσα στης Πυροσβεστικής.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, πύραρχος, Νίκος Κολοβός, «η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για τυχόν αναζωπύρωση».


Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό της πύρινης λαίλαπας, έχουν καεί ολοσχερώς 130 στρέμματα δασικής έκτασης, πυκνής βλάστησης, ενώ στην περιοχή αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), προκειμένου, σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, να διερευνήσουν τα αίτια της εκδήλωσης πολλαπλών εστιών της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Πηγή: altsantiri.gr

4 σχόλια:

  1. https://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/775x435/article/2020/34/323129-kapoia_stigme_tha_kaigotan....jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βλέπεις και λες: Έναν τέτοιο γαμπρό να βρίσκαμε να βάλουμε στο σπίτι!
    Τι ψηφίσατε ρε ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mipos.mbori.namas.pi.tin.provlepsi.ton.ariθmon.
    Tu.loto.ke.tu.tzoker.☝️☝️☝️☝️☝️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)